Διώξτε τον πονόδοντο γρήγορα και οικονομικά!

Διώξτε τον πονόδοντο γρήγορα και οικονομικά!






















Οι οδοντικές κοιλότητες συχνά προκαλούν πολύ έντονο πόνο, μαζί με σφραγίσματα που ίσως έχουν χαλαρώσει ή χαλάσει, ένα ραγισμένο δόντι, ή ένα απόστημα στα ούλα....

Μέχρι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο, αυτοί οι τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε μέσα στο σπίτι σας μπορεί να 

σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τον πονόδοντο.

Το "θαυματουργό" έλαιο γαρίφαλου

Το γαρίφαλο είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο που προκαλεί μούδιασμα στα νεύρα. Η κύρια χημική ένωση που περιέχει είναι η ευγενόλη, ένα φυσικό αναισθητικό. Αλλά η χρήση του ελαίου από γαρίφαλο πρέπει να γίνεται με προσοχή. Αν ρίξετε απευθείας το λάδι στην περιοχή που πονάτε, μπορεί να επιδεινώσετε την ένταση του πόνου αν το λάδι πάει σε ευαίσθητο ιστό των ούλων ή στη γλώσσα σας. Αντ' αυτού, βάλτε δύο σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω ακριβώς στο δόντι μέχρι να υποχωρεί ο πόνος. Αν δεν έχετε τέτοιο λάδι στο σπίτι, μπορείτε να μασήστε ένα κλαράκι (από εκείνα που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα) για να απελευθερώσει το έλαιό του και να το κρατήσετε στη θέση του έως και μισή ώρα ή μέχρι ο πόνος να αρχίσει να υποχωρεί.

Φτιάξτε μια κρέμα από τζίντζερ και πιπέρι καγιέν

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες αυτών των δύο με αρκετό νερό ώστε να το μείγμα να πάρει την μορφή αλοιφής. Με ένα μπαλάκι από βαμβάκι, πάρτε λίγη ποσότητα και βάλτε το βαμβάκι πάνω στο δόντι, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε την επαφή με τα ούλα και τη γλώσσα. Κρατήστε το μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος ή όσο το αντέχετε, αφού είναι πιθανό να νιώσετε να σας καίει. Το βασικό συστατικό στο καγιέν, η καψαϊκίνη, έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει να μπλοκαριστούν τα μηνύματα πόνου από τα νεύρα προς τον εγκέφαλο.

Αλατόνερο

Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε μία κούπα καυτό νερό μπορεί να σας βοηθήσει. Θα ανακουφίσει λίγο τον πονόδοντο, θα περιορίσει το πρήξιμο και θα καθαρίσει την ευαίσθητη περιοχή. Κάντε "μπουκώματα" για περίπου 30 δευτερόλεπτα προτού το φτύσετε και επεναλάβετε.

Τσάι

Κάτι αντίστοιχο με το αλατόνερο μπορείτε να κάνετε και με το τσάι από φύλλα μέντας. Μία κουταλιά αποξηραμένου τσαγιού μέντας σε μία κούπα βραστού νερού είναι αρκετή. Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον 20 λεπτά να ενσωματωθεί καλά και να κρυώσει αρκετά για να κάνετε "μπουκώματα". Επίσης, οι στυπτικές τανίνες στο ισχυρό μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσουν να μειώσετε τον πόνο και το οίδημα. Σε αυτήν την περίπτωση, τοποθετήσετε ένα ζεστό, υγρό φακελάκι τσαγιού στην περιοχή που πονάτε.

Βάλτε πάγο

Βάλτε ένα παγάκι σε μία πλαστική σακούλα, τυλίξτε τη με ένα πανάκι και ακουμπήστε το στο δόντι για 15 λεπτά, μέχρι να μουδιάσει. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εξωτερικά, στο μάγουλο, στην περιοχή που πονάτε. Πολλές φορές τα σήματα "πάγου" που στέλνουν τα νεύρα στον εγκέφαλο υπερκαλύπτουν εκείνα του πόνου.

Πηγή
: onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια