"Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι"Της Ρένας Τζωράκη

"Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι"Της Ρένας Τζωράκη








Κάποια στιγμή,όλες οι γενιές θα κατανοήσουν,πως ο μόνος προορισμός Του Ανθρώπου,το μόνο ταξίδι που πρέπει να κάνει η Ανθρωπότητα,είναι το ταξίδι της Αγάπης…
Και αυτό δεν  βρίσκεται στ’Αστέρια, ή σε άλλους Πλανήτες,βρίσκεται μέσα μας στο Γνώθι Σ’Αυτόν…
 Και στο «Γνώθι σ’ Αυτόν», όπως τόνισε ο μεγάλος φιλόσοφος της Ανθρωπότητας Σωκράτης φτάνει κανείς μόνο όταν έχει  άγρυπνη την προσοχή, με στερεή τη στοχαστική λογική διάκριση έχει τη δύναμη να απορρίπτει όσα εσφαλμένα και παραπλανητικά  μηνύματα δέχεται  και πράττει πάντα  τα ουσιώδη και σωστά.

Όταν υπάρχει αυτογνωσία,ο Άνθρωπος,αποδέχεται τον εαυτό του ακριβώς όπως είναι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, αγαπάει Αληθινά με κείνη την Αγάπη των «άνευ όρων» ,κάθε  πρόσωπο,ζώο ή πράγμα, σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό ,έχει καθαρή τη συνείδησή του, σέβεται όλη τη Δημιουργία και την Ύπαρξη, φτάνει  στο «όντως αγαθόν»  και δεν στρέφεται ποτέ ενάντια στον ίδιο τον εαυτό του.
Φτάνει στις Ανώτατες κορυφές της Αρετής η Ψυχή και τότε «Ευ  πράττει »,δηλαδή  κορυφώνεται η Ευπραξία,τότε κατανοεί ο Άνθρωπος,πως δεν υπάρχει Ευτυχία,παρά μονάχα ευτυχισμένες στιγμές και πως ο ίδιος είναι υπεύθυνος των πράξεών του και της μοίρας του,γιατί  ο Θεός το Ανώτατο Πνεύμα Ελευθερίας, προίκισε τον Άνθρωπο με  το  Νου για να δημιουργεί υπεύθυνα το δικό του πεπρωμένο.

«Ο γαρ λογισμός των μεν αρετών εστιν ηγεμών, των δε παθών αυτοκράτωρ.»
Σύμφωνα με τη ρήση της Παλαιάς Διαθήκης «Μακκαβαίοι Δ 1-30»

 Η αυτογνωσία είναι το πρώτο  σκαλοπάτι για να δημιουργήσουμε  αυτό που  πραγματικά θέλουμε. Όταν εστιάζουμε  την προσοχήμας στο πως νιώθουμε, στο πως αισθανόμαστε, δεν είμαστε ένα φύλλο που το παρασέρνει ο άνεμος…
Διαθέτουμε Αυτοέλεγχο.
Και γνωρίζοντας τον εαυτό μας  καταλαβαίνουμε  ότι  εμείς είμαστε οι «Κυρίαρχοι» της Σκέψης μας και των συναισθημάτων μας, ότι δεν είμαστε έρμαια των καταστάσεων της Ζωής….
Μέσω της αυτογνωσίας έχουμε  καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία με  τον ίδιο μας τον Εαυτό αλλά και με τους άλλους γύρω μας.
Δημιουργούμε  καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις και κατανοούμε  καλύτερα τον εαυτό μας  και τους γύρω μας.
Τότε αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση,και η αυτοεκτίμησή μας.
Και τότε Κατευθυνόμαστε στην αληθινή Ατραπό της  Φώτισης ,της Γνώσης και της  μάθησης ,της πραγματικής Σοφίας!!!!
Είναι τότε ,που αντιλαμβανόμαστε όλοι μας αυτό ,που είπε ο Ιησούς Χριστός:
«Εγώ Ειμί η Οδός ,η Αλήθεια και η Ζωή.»
Τότε μονάχα απολαμβάνουμε την εσωτερική ειρήνη  και νηνεμία του πνεύματος και  της ψυχής φτάνοντας στην Ευτυχία,γιατί μονάχα όταν νιώθουμε Πληρότητα και ευδαιμονία οδηγούμαστε στην Ολοκλήρωση και στην Τελειότητα!!!!
Καλή συνέχεια στη μέρα σας…
 Σε όλους εσάς το παρακάτω τραγούδι  με την Αγάπη μου:





Οι αναδημοσιεύσεις επιτρέπονται σε όλους μονάχα με την αναφορά πηγής…
Κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα
Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το Ν.238/20,(όπως έχει τροποποιηθεί με το Ν2121/93 και ισχύει σήμερα) και κατά τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αποθήκευση σε κάποιο σύστημα διάσωσης και γενικά η αναπαραγωγή των παρόντων  στίχων , με οποιαδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά ,στο πρωτότυπο, ή σε μετάφραση, ή άλλη διασκευή,  χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.
Σας ευχαριστώ θερμά:
Ρένα Τζωράκη

©

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια