Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!!!! Έλληνας φωτογράφος ο Παύλος Νάνος κατέκτησε την πρώτη θέση σε Παγκόσμιο διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων στην Τσεχία!!!!

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!!!! Έλληνας φωτογράφος ο Παύλος Νάνος κατέκτησε την πρώτη θέση σε Παγκόσμιο διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων στην Τσεχία!!!!





Για άλλη μια φορά είμαστε περήφανοι  που γεννηθήκαμε Έλληνες…
Στον παγκόσμιο Διαγωνισμό πυροτεχνημάτων που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη του Brno στην Τσεχία, την πρώτη θέση κατέκτησε  ο Έλληνας φωτογράφος Παύλος Νάνος.
 Να σημειώσουμε ότι στην  Ελλάδα, τα πρώτα πυροτεχνήματα τα έφερε ο  προπάππους του Παύλου Νάνου Σπετσιώτης στην καταγωγή…
Όπως ο ίδιος τόνισε  στην συνέντευξή του:
 «Ο προπάππους μου, Δημήτρης Μπούμπουλης, του θρυλικού γένους, έφερε τα πρώτα πυροτεχνήματα το 1920 για την αναπαράσταση της βύθισης της τουρκικής ναυαρχίδας στις Σπέτσες. Για τον σκοπό αυτόν έφερε έναν Ιταλό που του δίδαξε την τέχνη και έπειτα ο προπάππους μου δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο τότε αραιοκατοικημένο Γαλάτσι».
Με σπουδές στο Πολυτεχνείο και έχοντας μάθει την τέχνη των πυροτεχνημάτων μέσα από την οικογένεια, ο 31χρονος Παύλος Νάνος συνεχίζει την παράδοση διευθύνοντας την εταιρεία Nanos Fireworks & Special Effects στο Μαρούσι.

Έχει ήδη κατακτήσει πέντε πρώτα παγκόσμια βραβεία και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών Αγώνων, Tomorrowland, Eurovision. Έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihana, Jlo, AC/DC κα. Επόμενος καλλιτεχνικός σταθμός είναι το φεστιβάλ Tomorrowland που πραγματοποιείται στο Βέλγιο τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και είναι, όπως αναφέρει ο κ. Νάνος το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής με djs, στον κόσμο.
Στον τελικό του Ignis Brunensis προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, με την ομάδα του κ. Νάνου, ο οποίος και σχεδίασε μια χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα την κοινωνική κρίση. Η παράσταση δόθηκε μπροστά σε 150 χιλιάδες θεατές, τους οποίους συγκίνησε και απέσπασε την πρώτη θέση.
Σύμφωνα με τον κ. Νάνο «είναι ένα 17λεπτο πρόγραμμα, του οποίου το πρώτο μέρος είναι ένας παραδοσιακός τσέχικος χορός όπου βλέπετε τις κινήσεις ενός ζευγαριού να συμβολίζονται με τα χρώματα της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, της Τσεχίας. Το δεύτερο μέρος είναι μια καλλιτεχνική πυροτεχνική παρουσίαση με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα, ότι κάτι δεν πάει καλά στη σύγχρονη κοινωνία... Ακούγονται τραγούδια, όπως το Black black heart του David Usher και το Summertime sadness της Lana Del Ray καθώς και αποσπάσματα από διάσημες ομιλίες, ώστε να αφυπνίσει τη νέα γενιά να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον με ένα πολύ φαντασμαγορικό και αισιόδοξο τρόπο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια