Οι συμβουλές της Λόρεν Μπέρκερ για να να κρατήσετε τη δουλειά σας:

Οι συμβουλές της Λόρεν Μπέρκερ για να να κρατήσετε τη δουλειά σας:






Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή,που οι περισσότεροι  εργαζόμενοι απολύονται  και  νέοι με πάρα πολλά προσόντα δεν βρίσκουν εργασία έρχεται η Λόρεν Μπέρκερ με το νέο της βιβλίο:
"Welcome to the real world", στο οποίο περιγράφει τα 12 μυστικά, που βοηθούν στο να διατηρήσει κάποιος τη δουλειά του.
Ας δούμε αναλυτικά  τις χρήσιμες  συμβουλές της:
- Ποτέ μην εγκαταλείπετε: Αν δε σας αρέσει κάτι στη δουλειά σας, προσπαθήστε να το διορθώσετε. Μην περιμένετε αυτό να γίνει από μόνο του.
- Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά: Μη λαμβάνεται μια παρατήρηση που σας γίνεται πάνω στη δουλειά ως κάτι που λέγεται επί προσωπικού.
- Δημιουργήστε το δικό σας... σύστημα: Αν δουλεύετε κάπου που υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για το πώς γίνονται διάφορες δουλειές, για παράδειγμα το πώς σημειώνονται τα ραντεβού, και εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάπως αλλιώς καλύτερο, δοκιμάστε το, δείτε αν όντως λειτουργεί και υιοθετήστε το.
- Κρατήστε τα τυπικά στην ηλεκτρονική αλληλογραφία: Τα e-mails έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος σε όλες τις δουλειές. Σε καθένα λοιπόν που στέλνετε τηρήστε την επίσημη φόρμα, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού.
- Μη λέτε ποτέ «δεν ξέρω»: Μην παραιτήστε, μη λέτε «δεν ξέρω» και αρνείστε, όταν σας ζητούν κάτι που δεν ξέρετε.
- Να είστε οργανωμένοι και επιμελείς: Πέρα από την οργάνωσή σας στο καθαρό κομμάτι της δουλειάς, καλό είναι το γραφείο σας να είναι πάντα τακτοποιημένο.
- Τηρείτε τις προθεσμίες: Να τηρείτε πάντα τις προθεσμίες που σας δίνονται και αν σας ζητείτε να την ορίσετε εσείς, τότε να δίνετε μια ημερομηνία ή ώρα που να είστε σίγουροι ότι θα τηρήσετε.
- Βρείτε το... μέντορά σας: Βρείτε στο χώρο της δουλειάς έναν άνθρωπο ανώτερό σας, ο οποίος θα μπορέσει να σας βοηθήσει, να σας κατατοπίσει και να σας βοηθήσει να προοδεύσετε στη σταδιοδρομία σας. Ναι, ξέρω πώς ακούγεται αυτό...
- Διατηρήστε επαφές: Αφού έχετε κάνει μια επαγγελματική επαφή, προσπαθήστε να διατηρήσετε σχέσεις. Φροντίστε τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο να επικοινωνείτε με άτομα που σχετίζονται με τη δουλειά σας, πελάτες, αφεντικά, συναδέλφους που έχουν φύγει.
- Τηρήστε το dress code του επαγγέλματος: Η στολή εργασίας ορίζεται για κάθε χώρο διαφορετικά, μη φοράτε ό,τι να 'ναι.
- Μη... σηκώνετε μύτη: Προσπαθήστε πάντα να είστε προσγειωμένοι. Εργαστείτε παραπάνω, δείξτε προθυμία. Ναι, ξέρω πώς ακούγεται κι αυτό...
- Βάλτε στόχους: Μην εφησυχάζετε. Βάζετε πάντα στόχους γιατί έτσι μόνο μπορείτε να βελτιώνεστε και να προοδεύετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια