Τα νέα βιβλία του Γιάννη Πετσαλάκη

Τα νέα βιβλία του Γιάννη Πετσαλάκη


Δυό νέα βιβλία παρουσιάζονται την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου  2014  στις 7.00μμ  το απόβραδο  στο Πνευματικό Κέντρο  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης του συγγραφέα -ποιητή Γιάννη Πετσαλάκη . Πρόκειται για τα διηγήματα «Στην ανεργία» και τα ποιήματα «Το όνειρο της νιότης».

Για τα ποιήματα θα μιλήσει η ποιήτρια, κ. Ρένα Τζωράκη, και για τα διηγήματα η συγγραφέας κ. Ελένη Μανιωράκη. Θα παρευρίσκεται ο εκδότης κ. Μάριος Βερέττας.
Λίγα λόγια για τον Δημιουργό :

Ο Γιάννης Πετσαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1962. Γράφει λογοτεχνία από τότε που φοιτούσε στο Γυμνάσιο. Έχει συμμετάσχει σε τρεις ποιητικές ανθολογίες στα Χανιά και επτά στην Αθήνα. Εχει βραβευθεί 6 φορές σε αντίστοιχους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με τιμητικό δίπλωμα της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτο, διάκριση διηγήματος, του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης β’ έπαινο ποιήματος, του Ιδεόπνοον Πετρούπολης, γ’ βραβείο ποιήματος με χρηματικό ποσό, του Δήμου Δέλτα, ειδικό έπαινο διεθνούς διαγωνισμού Γερμανίας και έπαινο διηγήματος των Βιβλιόφιλων Έδεσσας. Έχει δημοσιεύσει στις εφημερίδες του Ηρακλείου κατά καιρούς στις: “Πατρίς”, “Αλλαγή”, “Εθνική Φωνή”, “Τόλμη”, “Μεσόγειος”. Και στα Λογοτεχνικά περιοδικά (Εμείς) (Παλίμψηστον-Βικελαίας), (Κρητικοί Ορίζοντες), (Νέα Αριάδνη), (Δευκαλίων ο Θεσσαλός). Τελευταίο βιβλίο του “Ο καλός Ποιμήν”, Ιε, (2006), Χριστιανική Ποίηση. Έχει ολοκληρώσει 47 έργα. Τελευταία ασχολείται με τη μετάφραση ξενόγλωσσων βιβλίων στα ελληνικά, γνώστης αγγλικών-γερμανικών έχει ήδη ολοκληρώσει μετάφραση ενός μυθιστορήματος. Το βιβλίο του “Στην Ανεργία” (διηγήματα) είναι η πρώτη του εμφάνιση στην πεζογραφία. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια