18-8 " Η σκέψη της μέρας μ'ένα όμορφο τραγούδι" - επιλογή της Ρένας Τζωράκη και Τι έγινε Σαν Σήμερα 18/8. Θυμάμαι – δεν ξεχνώ

18-8 " Η σκέψη της μέρας μ'ένα όμορφο τραγούδι" - επιλογή της Ρένας Τζωράκη και Τι έγινε Σαν Σήμερα 18/8. Θυμάμαι – δεν ξεχνώ

                    






Το τραγούδι της μέρας:
 Ανέβασα  σήμερα  το τραγούδι
«Δεν θέλω τίποτε μόνο Αγάπη» μιας και είναι τα γενέθλιά της Άντζελα Δημητρίου  και της ευχόμαστε χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και  πληρότητα και να μας χαρίζει πολλές ακόμα επιτυχίες με την υπέροχη φωνή της!!!
 Χρόνια πολλά ακόμα στον Λαύρο, τον Αρσένιο και τον Φλώρο ,που σήμερα  έχουν την  ονομαστική γιορτή τους!!!



Η σκέψη της μέρας 18-8:
«Να έχεις μία καρδιά που δεν σκληραίνει ποτέ, ένα ταμπεραμέντο που ποτέ δεν κουράζεται και ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονάει.»
Charles Dickens



18-8 τι έγινε Σαν Σήμερα




Τι έγινε Σαν Σήμερα 18/8. Θυμάμαι – δεν ξεχνώ
1506 Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
1521 Ο Μαρτίνος Λούθηρος, πρωτεργάτης της θρησκευτικής Μεταρρύθμισης παρακούει τις εντολές της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αρνείται να αποκηρύξει τα κηρύγματά του.
1902  Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο.
1906  Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 3.000 και οι άστεγοι σε 300.000.
1912  Ο ρωσικός στρατός επεμβαίνει για να συντρίψει την απεργία των εργατών των χρυσωρυχείων στη Σιβηρία.

1913 Ο ελληνικός στρατός εκκενώνει τη δυτική Θράκη, σε εφαρμογή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου
1919 Το πρώτο αντικαπνιστικό σωματείο ιδρύεται στις ΗΠΑ.

1932  Η Ελλάδα κηρύσσει επισήμως χρεοστάσιο. Οπως γνωστοποιεί στη σύνοδο της Κοινωνίας των Εθνών ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η χώρα αδυνατεί να καταβάλλει τις οφειλές της από τον εξωτερικό δανεισμό και αναστέλλει επί μία πενταετία την καταβολή των τοκοχρεολυσίων. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.
1937 Δίνεται η πρώτη άδεια εκπομπής στα FM, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βοστόνης

1946  Το τελευταίο κομβόι με Εβραίους της Θεσσαλονίκης φτάνει στο Άουσβιτς
1951  Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και οι τρεις χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που θα αποτελέσει προπομπό της ΕΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
1954 Ο Γκαμάλ Αμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο.
1956 Η Γκρέις Κέλι παντρεύεται τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με πολιτικό γάμο. Την επόμενη μέρα θα τελέσουν και τους θρησκευτικούς τους γάμους.
1960 Kυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι Σαν Σήμερα 18-8-2015
1961 Oλοκληρώνεται η κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου
1967  Ο πυγμάχος, Μοχάμεντ Αλι, αρνείται να υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ και τιμωρείται με 5ετή φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 δολάρια. Ακόμη, του αφαιρείται η άδεια πυγμαχίας και ο τίτλος του πρωταθλητή.
1980 Η Ροδεσία μετονομάζεται σε Ζιμπάμπουε και ανακηρύσσει την ίδρυση της Δημοκρατίας της Ζιμπάμπουε, με ηγέτη το Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
1982 Υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης εξαφανίζεται με 700 εκατομμύρια δραχμές.
1991 Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες

1994 Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" εισάγεται επειγόντως με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος ο τότε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Γεννηματάς.
1994   Την ίδια μέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο νομός Χανίων και εφαρμόζεται το σχέδιο «Ξενοκράτης», εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, που προκαλεί βιβλικές καταστροφές στην περιοχή

Γεννήσεις:
1480  Γεννήθηκε η Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του πάπα Αλέξανδρου ΣΤ' και το 1917 Γεννήθηκε η βασίλισσα της Ελλάδας, Φρειδερίκη.
1954  Γεννήθηκε η τραγουδίστρια Άντζελα Δημητρίου Σαν Σήμερα 18-8-2015
1981  Γεννήθηκε ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης
1933 Γεννήθηκε ο Γάλλος σκηνοθέτης πολωνικής καταγωγής Ρομάν Πολάνσκι
1969  Γεννήθηκε ο ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον Σαν

Θάνατοι:
1941 Αυτοκτόνησε υπό το βάρος της διαγραφόμενης γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξανδρος Κορυζής.

1955 Πέθανε ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, γερμανός φυσικός, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1921.
1991 Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, από εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
1999 Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο πρωταθλητής της ελεύθερης πάλης Τζίμης Αρμάου, λαϊκός αθλητής της μεταπολεμικής Ελλάδας, που διασκέδαζε μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές της Αθήνας.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια