Όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε. Επιμέλεια κειμένου: Ρένα Τζωράκη

Όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε. Επιμέλεια κειμένου: Ρένα Τζωράκη




Σε όλους  μας συμβαίνει αυτό. Να κάνουμε όνειρα και ξαφνικά να μην έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε…
Και ξαφνικά  τα όμορφα χρώματα της παλέτας, που ζωγραφίζαμε την Ζωή μας γίνονται γκριζόμαυρα!!!
Κι όμως εκείνες τις στιγμές των δυσκολιών, εκείνες τις στιγμές που όλα μας φαίνονται μαύρα  και άραχνα, πρέπει να βρούμε τη Δύναμη , το κουράγιο , να αναπτυχθούμε και να πιστέψουμε στο Θαύμα!!!
"Ότι δεν μας σκοτώνει μας δυναμώνει…"
Ας μην ξεχνάμε το μάθημα της πεταλούδας και την μεταμόρφωσή της από κάμπια σε πεταλούδα…
Όταν τα πράγματα έρχονται ανάποδα από ότι σχεδιάζαμε, να το σκεφτούμε σαν  μια μικρή δοκιμασία , ένα μικρό εμπόδιο,που δεν θα πτοήσει το ηθικό μας και θα μας αποπροσανατολίσει από το στόχο μας.
Αν μείνουμε πιστοί στο ανώτερο Καλό που θα’ ρθει και ατενίσουμε με πίστη και αισιοδοξία το μέλλον μας, η Αγαθή  τύχη και ο χρόνος , θα μας ανταμείψει.
Αν για παράδειγμα είστε καιρό χωρίς δουλειά και τρέχετε από συνέντευξη σε συνέντευξη, μην απογοητευτείτε αν έρθει μια αρνητική απάντηση σε κάποια αίτηση σας. Αντί να θυμώσετε και να αρχίσετε να λέτε "το ήξερα εγώ, σιγά μην έπαιρναν εμένα, δεν πρόκειται να βρω δουλειά μέσα σε αυτή την κρίση"  κλπ χαμογελάστε με πείσμα κι αρχίστε να σκέφτεστε μόνο αισιόδοξα και  θετικά. Πείτε στον εαυτό σας και πιστέψτε το μέσα σας βαθιά πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό κι ο λόγος που δεν σας πήραν σε εκείνη τη δουλειά είναι γιατί σας περιμένει κάποια καλύτερη. Και να είστε σίγουροι πως θα έρθει η καλύτερη δουλειά και να χαίρεστε κάθε στιγμή της ημέρας γι αυτό.
Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα. Όταν σε κάποια φάση της ζωής μας περάσουμε μια ερωτική απογοήτευση και εισπράξουμε απόρριψη από έναν άνθρωπο, συνήθως γενικεύουμε τις καταστάσεις κι αρχίζουμε να πιστεύουμε πως όλοι είναι ίδιοι, πως δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ κανένας κατάλληλος για μας που να μας εκτιμήσει κλπ. κλπ. Αυτού του είδους οι σκέψεις που τελικά γίνονται πεποίθηση μέσα μας, μας αλλοιώνουν   τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη συμπεριφορά μας.
Γινόμαστε μουρτζούφληδες, κακότροποι, κατσούφηδες και άσχημοι και με άλλα λόγια, εκπέμπουμε αρνητική ενέργεια.
Η ενέργεια αυτή είναι πλέον εμφανής σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συγχρωτιζόμαστε.
Τελικά καταντάμε να είμαστε αποτρεπτικοί και κανείς μοιραία δεν μας πλησιάζει.
Κι αυτό όχι γιατί έτσι είναι  το άσχημο πεπρωμένο μας, όπως πιστεύουμε, αλλά επειδή εμείς οι ίδιοι τους διώχνουμε από κοντά μας.
Άρα όντως συμβαίνει αυτό που φοβόμαστε και συμβαίνει επειδή εμείς το κάνουμε να συμβεί. Επειδή εμείς οι ίδιοι το προκαλέσαμε.
Την ίδια ακριβώς "μέθοδο" δοκιμάστε να εφαρμόσετε και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής σας, αποδιώχνοντας  τους δυνάστες- φόβους σας και το ψυχικό σας κέρδος θα είναι ανεκτίμητο.
Πιστέψτέ με δεν είναι καθόλου δύσκολο κι είναι απολύτως στο χέρι σα ή μάλλον στις σκέψεις σας και στην πίστη που έχετε.
Αρκεί να το πιστέψετε, γιατί όπως γράφει και ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι:
«Η πίστη, στην πραγματικότητα, δεν πηγάζει από το θαύμα, αλλά το θαύμα από την πίστη.»

Και στο Κατά  Ματθαίον Ευαγγέλιον αναγράφεται:
"Αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβα ένθεν εκεί, και μεταβήσεται· και ουδέν αδυνατήσει υμίν."




Πιστέψτε λοιπόν στα όνειρά σας και μην απογοητεύεστε!!!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια