Η Αλέκα Κανελλίδου με την μαγική- βελούδινη-αισθαντική φωνή της κάνει ένα ταξίδι στο όνειρο

Η Αλέκα Κανελλίδου με την μαγική- βελούδινη-αισθαντική φωνή της κάνει ένα ταξίδι στο όνειρο



Η Αλέκα Κανελλίδου ,  με την μαγική- βελούδινη-αισθαντική φωνή  της έχει σφραγίσει  μιαν ολόκληρη εποχή κάνει ένα ταξίδι στο όνειρο για να συναντήσει το  μουσικόφιλο κοινό της και να τους  κάνει να νοσταλγήσουν  τότε που  ένιωθαν  τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα  , τα πρώτα όνειρα, γιατί αυτά τα όνειρα είναι εκείνα που μας κάνουν δυνατούς , και συνεχίζουν να μας δίνουν δύναμη,  στο  Κηποθέατρο Παπάγου την Τρίτη, 22/9, στις 21.30 μ.μ

Το πρόγραμμα  θα συμπληρωθεί  με χαρακτηριστικά τραγούδια από την εργογραφία του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη.
 Και φυσικά δε θα λείψουν και κάποια ξενόγλωσσα, όπως το «Killing Me Softly» της Roberta Flack.
Πιάνο, ενορχήστρωση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης
Μπαγιάρ: Σοφία Μουλακάκη – Κρουστά: Χρήστος Λιάτσος
Η ελληνίδα ερμηνεύτρια θα ξεναγήσει το κοινό σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες.
Η μουσική και ο λόγος θα ρέουν αβίαστα σε μια άκρως μυσταγωγική ατμόσφαιρα.
Η Κανελλίδου θα παρουσιάσει ένα   Θαυμάσιο  πρόγραμμα, με όλα τα κορυφαία τραγούδια της που αγαπήθηκαν και που της έγραψαν συνθέτες, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου, αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα.
5 κομμάτια της Αλέκας Κανελλίδου που  θα τραγουδήσει  στο Κηποθέατρο Παπάγου και να τα θυμηθούμε:

 «Άσε με να φύγω»:
Οι στίχοι του Νίκου Ελληναίου δένουν με τη μουσική του Γιώργου Μανίκα και απογειώνονται με τη μοναδική ερμηνεία της Κανελλίδου.
«Μια περιπέτεια»: Σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Ρόνης Σοφού, η Κανελλίδου ερμήνευσε υπέροχα το jazzy αυτό κομμάτι με τα μελαγχολικά μηνύματα.
«Δεν είναι έτσι η αγάπη»: Σε στίχους και μουσική Νινής Ζαχά, κάθε γραμμή του συγκεκριμένου κομματιού, όπως το «δεν είναι έτσι η αγάπη, και χωρίς να πονάς δεν αγαπάς», είναι και μια αλήθεια.
«Δίδυμα Φεγγάρια»: Το μοναδικό ντουέτο της με τον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο.
«Αλλιώτικος νόμος»: Η συνεργασία της με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το 1993 έδωσε μερικά διαμαντάκια. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το αγαπημένο μας «Αλλιώτικος Νόμος».
Ένα πρόγραμμα, φτιαγμένο με πολλή  μεράκι και φροντίδα  με όλα τα τραγούδια της που αγαπήθηκαν και που της έγραψαν συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα.
Η έκπληξη της βραδιάς θα είναι ο Δάκης ο οποίος με την Αλέκα Κανελλίδου θα  ερμηνεύσουν το ντουέτο τους «Πως φτάσαμε ως εδώ» αλλά και άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια.
Ας ταξιδέψουμε  και να θυμηθούμε τα τραγούδια της:


                 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια