Να κάτι που δεν γνωρίζεις για το κόκκινο πιπέρι διαβάστε πόσο θαυματουργό είναι στην Υγεία –πραγματικά σώζει ζωές!!!

Να κάτι που δεν γνωρίζεις για το κόκκινο πιπέρι διαβάστε πόσο θαυματουργό είναι στην Υγεία –πραγματικά σώζει ζωές!!!





Αλήθεια ποιοι από μας γνωρίζουν  ότι το κόκκινο πιπέρι είναι θαυματουργό για την υγεία μας και πραγματικά επιστρέφει ακόμα  και έναν  άνθρωπο από  βέβαιο  θάνατο;
Ναι καλά διαβάσατε το κόκκινο πιπέρι  μπορεί να εμποδίσει την καρδιακή προσβολή σ’ ένα  μονάχα λεπτό!!!
Έτσι καλό θα ήταν να το έχετε πρόχειρο τουλάχιστον στο ντουλάπι της κουζίνας σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να  έρθει το μοιραίο και πότε θα χρειαστείτε αυτό το πολύτιμο μπαχαρικό.
Ένας Αμερικάνος βοτανολόγος, ο Δρ.Κρίστοφερ , δεν έχει χάσει κανέναν ασθενή του από καρδιακή προσβολή στα 35 χρόνια της καριέρας του.
Αυτό που κάνει είναι να δίνει ένα κουταλάκι του τσαγιού κόκκινο πιπέρι σε μια κούπα του τσαγιού νερό σε ασθενείς που έχουν τις αισθήσεις τους.
Αυτή η θεωρία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη από προσωπική εμπειρία και  όχι από μελέτες που γίνονται σε ελεγχόμενες συνθήκες.
Άρα είναι ακόμα πιο αξιόπιστη.
Ο λόγος που το κόκκινο πιπέρι αποτρέπει την καρδιακή προσβολή είναι γιατί  έχει 90 ουσίες τουλάχιστον και σ’αυτές περιλαμβάνοναι η Χαμπανέρο, το Τά’ι’ τσί, το Άφρικαν μπερντ,Χαλαπίνο,καυτό πιπέρι από τη Τζαμάικα και το Σκοτς Μπόνετ(ένα είδος πολύ καυτής ξερής κόκκινης πιπεριάς).
 Ο συνδυασμός του κουταλιού κόκκινο πιπέρι και ενός ποτηριού νερό μπορεί να δοθεί σε ασθενείς που έχουν πάθει καρδιακή προσβολή αλλά έχουν τις αισθήσεις τους και αναπνέουν.
Αν το άτομο είναι αναίσθητο, βάλτε μερικές σταγόνες από το απόσταγμα κόκκινου πιπεριού κάτω από τη γλώσσα του ασθενούς.
Αυτό θα αυξήσει το ρυθμό της καρδιάς και θα μεταφέρει το αίμα σ’όλα τα μέρη του σώματος έτσι ώστε να έρθει σε ισορροπία η κυκλοφορία.
Έχει επίσης αιμοστατικά αποτελέσματα,σταματά την αιμορραγία κια βοηθά στην ανάρρωση της καρδιάς.
Το φάρμακο που ακολουθεί θεωρείται το καλύτερο για έκτακτες ανάγκες καρδιακής προσβολής.
 Απλώς θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο πιπέρι και όχι καυτό.
Συστατικά:
Σκόνη από κόκκινο πιπέρι, μερικές φρέσκιες, κόκκινες πιπεριές, 50% αλκοόλ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα),1 λίτρο μπουκάλι νερό και γάντια.
Προετοιμασία:
1.Φορέστε τα γάντια , γιατί οι πιπεριές είναι πολύ καυτές.
2.Γεμίστε το ένα τέταρτο του μπουκαλιού με τη σκόνη από κόκκινο πιπέρι και βάλτε αρκετό αλκοόλ να καλύψετε τη σκόνη. Αν είναι δυνατόν, κάντε το αυτό την πρώτη μέρα της Νέας Σελήνης.
3.Ανακατέψτε μερικές φρέσκιες ,κόκκινες πιπεριές και προσθέστε αρκετό αλκοόλ ώστε να έχει υφή σάλτσας.
4.Προσθέστε το μείγμα στο μπουκάλι που πρέπει τώρα να είναι κατά τα ¾ γεμάτο.
5.Γεμίστε ως απάνω το μπουκάλι με αλκοόλ και κλείστε το καλά. Ανακινείστε το αρκετές φορές μέσα στη μέρα.
6.Αφήστε το μείγμα μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη(μετά από 28-29 μέρες) και στραγγίστε το χρησιμοποιώντας μια γάζα. Κρατείστε το σε σκούρο μπουκάλι.
7.Αν θέλετε να έχετε μια πολύ δυνατή χροιά , στραγγίστε το μετά από 3 μήνες.
8.Κλείστε το μπουκάλι και αποθηκεύστε το σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.Δε χαλάει επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για όσο καιρό θέλετε.
Δοσολογία: 5-10 σταγόνες αυτού του βάμματος  σε ασθενή που έχει τις αισθήσεις του και έχει πάθει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο .
Δώστε του άλλες 5 με 10 σταγόνες σε 5 λεπτά . Επαναλάβετε τη θεραπεία μέχρι η κατάσταση του ασθενούς να βελτιωθεί . Αν ο ασθενής είναι αναίσθητος , βάλτε 1-3 σταγόνες κάτω από τη γλώσσα του και αρχίστε ΚΑΡ.Π.Α.(ανάνηψη). Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε 5 λεπτά μέχρι ο ασθενής να συνέλθει .
Το κύριο συστατικό του πιπεριού είναι η  καψαϊκίνη.
Διαβάστε τε τι κάνει στον οργανισμό:
Η καψαϊκίνη είναι μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Σχετίζεται με μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, μειωμένη πιθανότητα θρομβώσεων και γενικότερα καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Παράλληλα, το κόκκινο πιπέρι σε αντίθεση με το τι θεωρεί πολύς κόσμος, είναι ευεργετικό για το έλκος στομάχου! Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης καταστρέφει τα παθογόνα μικρόβια και παράλληλα προάγει την έκκριση συγκεκριμένων προστατευτικών γαστρικών υγρών.
Αντικαταστήστε το αλάτι στα φαγητά με κόκκινο πιπέρι για να δώσετε και γεύση αλλά και ποιότητα στο πιάτο σας.
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι δίνει και το 10 % της βιταμίνης Α που χρειαζόμαστε ημερησίως.
Για καλύτερη απορρόφηση της, προσθέστε το κόκκινο πιπέρι σε φαγητά που έχουν λίγο λίπος ή βάλτε το μαζί με λίγο ελαιόλαδο, καθώς η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και η απορρόφησή της χρειάζεται κάποιο ποσό λιπαρής ύλης.
Τα πλεονεκτήματα του πιπεριού  στην υγεία:

-Το κόκκινο πιπέρι έχει ιδιότητες κατά των μηκύτων.
-Έχει θετικές επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα γιατί διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών και ανακουφίζει από τα αέρια.
-Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες ιδιαίτερα για τον καρκίνο του πνεύμονος και τους καπνιστές.Η καπσα’ι’σίνη στο κόκκινο πιπέρι είναι γνωστή για την αποφυγή ανάπτυξης όγκων από τον καπνό και έχει παρόμοια αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο συκωτιού.
-Βοηθάει στη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων,ημικρανιών,συμπτωμάτων γρίπης,αλλεργιών,παχυσαρκίας,ερυθρότητος,πονόδοντου και αρθριτικών.
Υπάρχουν 26 διαφορετικά συστατικά στο πιπέρι αυτό , όπως ασβέστιο ,
ψευδάργυρος ,σελήνιο ,μαγνήσιο ,βιταμίνες Α και C.
Ετοιμάστε αυτό  το φάρμακο και πάντοτε να το έχετε πρόχειρο γιατί το κόκκινο πιπέρι είναι ένα από τα πιο δυνατά φυσικά μπαχαρικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στην καρδιά.
 Το κόκκινο πιπέρι  βοηθά και στο αδυνάτισμα!

Αμερικανοί ερευνητές  από το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση του πιπεριού καγιέν κόβει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό διαιτητικό "εργαλείο".
Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι  η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση τους, η καψαϊκίνη μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων.
Όπως επισημαίνουν βέβαια οι ερευνητές, εκείνοι που ωφελούνται από την χρήση του καγιέν και τους κόβεται η όρεξη είναι όσοι δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερές τροφές.
Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ντ. Μέιτς, επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας δήλωσε:
«Διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση του κόκκινου πιπεριού μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων μετά την κατανάλωση των γευμάτων ειδικά στα άτομα που δεν συνηθίζουν την κατανάλωσή του. Οι διατροφικές αλλαγές δεν απαιτούν πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να εφαρμοστούν και η προσθήκη λίγου καυτερού πιπεριού στο φαγητό μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα μεγάλα οφέλη, ιδίως όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή».

Πηγή:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια