Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ρυθμό των μαθηματικών!!!

Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ρυθμό των μαθηματικών!!!




Μια νέα επιστημονική μελέτη  ήρθε από το Βρετανικό  Πανεπιστήμιο, όπου  μας λέει ακριβώς πόσα φωτάκια και λάμπες πρέπει να βάλουμε στο  Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!

 Αρκεί  μονάχα να γνωρίζουμε πολύ καλά  μαθηματικά!

Tα μαθηματικά βρήκαν την απάντηση για εκείνουν που προσπαθούν πάντα για την τελειότητα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Sheffield στην Βρετανία.
Το πείραμα:

Η Μαθηματική Εταιρία του Πανεπιστημίου αποδέχθηκλε την πρόκληση του πολυκαταστήματος Debenhams να διακοσμήσει ένα δέντρο με τέτοιο τρόπο ώστε το πράσινο του δέντρου και τα στολίδια (συμπεριλαμβανομένων γιρλάντας και φώτων) να βρίσκονται σε αρμονική αναλογία, λύνοντας μια και καλή το πρόβλημα ενός δέντρου που είτε έχει πολύ αραιά κλαδιά, είτε πολύ πυκνά. Η Nicole Wrightham, μία εκ των φοιτητών που έφτιαξαν τον μαθηαμτικό τύπο είπε: “Η φόρμουλα μας πήρε περίπου 2 ώρες για να την ολοκληρώσουμε. Ελπίζουμε να κάνει τα Χριστούγεννα πιο εύκολα για όλους". Για να δούμε πόσο εύκολα...
Και ιδού ο μαθηματικός τύπος:
Αριθμός από στολίδια: Πάρε την τετραγωνική ρίζα του 17, διαίρεσέ την δια 20 και πολλαπλασίασέ την με το ύψος του δέντρου σε εκατοστά. (√17 / 20 Χ Ύψος δέντρου σε εκ.)

Μήκος γιρλάντας: Πολλαπλασίασε το 13 με το π , διαίρεσέ το με 8 και πολλαπλασίασε με το ύψος του δέντρου σε εκατοστά. (13 Χ π / 8 Χ Ύψος δέντρου σε εκ.)

Μήκος από φωτάκια: Πολλαπλασίασε το π με το ύψος του δέντρου σε εκατοστά. (π Χ Ύψος δέντρου σε εκατοστά)

Ύψος αστεριού (ή οτιδήποτε) στην κορυφή του δέντρου: Διαίρεσε το ύψος του δέντρου δια 10. (Ύψος δέντρου σε εκατοστά / 10).
Το δικό μου δέντρο

Το δέντρο μου για παράδειγμα, έχει ύψος 200 εκ., επομένως θα χρειαστώ:
41 στολίδια,
1.021 εκ. γιρλάντας,
628 εκ. φωτάκια και
ένα αστέρι για την κορυφή με ύψος 20 εκατοστά, για να πετύχω το ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΟ χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!
Και όχι δεν παίρνει όση ώρα νομίζεις για να κάνεις αυτόν τον υπολογισμό γιατί ως σωστοί επιστήμονες, οι βρετανοί μαθηματικοί στο site του Πανεπιστημίου προσφέρουν online κομπιουτεράκι  που σου υπολογίζει όλα αυτά χωρίς να κουραστείς!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια