Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών ή (World Sword Swallowers Day)

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών ή (World Sword Swallowers Day)





Το τελευταίο Σάββατο του Φεβρουαρίου, είναι αφιερωμένο ,όσο ανατριαχιαστικό κι αν διαβάζεται στην Παγκόσμια Ημέρα Κατάποσης Σπαθιών και στα Αγγλικά  
 (World Sword Swallowers Day).
Η κατάποση σπαθιών είναι μια αρχαία δεξιοτεχνία , που ο καλλιτέχνης περνάει το σπαθί από το στόμα του και περνώντας το από τον οισοφάγο του φτάνει ως το στομάχι του.
Ο καλλιτέχνης, πρέπει πρώτα να γείρει πίσω το κεφάλι του για να ανοίξει ο λαιμός 


όσο περισσότερο γίνεται, και για να χαλαρώσει το άνω οισοφαγικό σφιγκτήρα(γενικά ακούσιες μυϊκές συσπάσεις που συστέλλει την κορυφή του οισοφάγου).
 Η τάση για εμετό πρέπει να ελέγχεται, ενώ το σπαθί, λιπαίνεται από το σάλιο, εισάγεται μέσω του στόματος και περνάει στον φάρυγγα.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Ένωση Κατάποσης Σπαθιών (SSAI), η οποία με την πρωτοβουλία της αυτή θέλει να αναδείξει την πανάρχαιη τέχνη της κατάποσης σπαθιών, που εμφανίστηκε στη νότια Ινδία πριν από το 2000 π.Χ. και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Κίνα, Ιαπωνία, Ελλάδα και Ρώμη. Στη σύγχρονη εποχή έγινε γνωστή μέσα από το τσίρκο και τους ζογκλέρ, που έδιναν παραστάσεις στους δρόμους.
Όπως αναφέραμε και παραπάνω ,ξεκίνησε στην Ινδία περίπου το 2000 π.Χ και το 'καναν για να επιδείξουν θεϊκή ένωση και δύναμη.
Οι βιρτουόζοι της κατάποσης σπαθιών, εκτός από το να εξασκούνται στο παράξενο και επικίνδυνο χόμπι τους, έχουν συνεισφέρει στην πρόοδο της ιατρικής. Για παράδειγμα, το 1868 ένας από αυτούς βοήθησε τον Δρα Άντολφ Κούσμαουλ στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας να αναπτύξει την πρώτη μέθοδο ενδοσκόπησης κι ένας συνάδελφός του το 1906 υποβλήθηκε στο πρώτο οισοφαγικό καρδιογράφημα από τον Δρα Κρέμερ στην Ουαλία.
Ας δούμε και την νεότερη κοπέλα που καταπίνει το σπαθί στο  ακόλουθο βίντεο:


                                 
Δείτε σχετικούς ιστότοπους:
                              Διεθνής Ένωση Κατάποσης Σπαθιών (SSAI)
Και μια και μιλήσαμε για την Παγκόσμια ημέρα Σπαθιών ας δουμε μερικά λόγια Σοφίας για το μακάβριο αυτό φονικό όπλο:



                       Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια