Ποιός λέει ότι στις μέρες μας σταμάτησαν τα θαύματα;

Ποιός λέει ότι στις μέρες μας σταμάτησαν τα θαύματα;





 



Αν δείτε  την παρακάτω φωτογραφία του νεογέννητου με το σφικτό ομφάλιο λώρο σαν κόμπο θα κατανοήσετε πόσο μεγάλος και Πάνσοφος  είναι ο Δημιουργός και πως αν είχαμε πίστη όσο ένας κόκκος σιναπιού θα μπορούσαμε να μετακινήσουμε βουνά…



Ένας χρήστης του Reddit ανέβασε μια φωτογραφία από κάτι εντυπωσιακό – τον ομφάλιο λώρο του παιδιού του που ήταν δεμένος σφιχτά σε κόμπο. Ο χρήστης azathothfrog, έγραψε πως ο γιατρός του είπε να βιαστεί και να πάρει μια φωτογραφία γιατί είχε συμβεί ένα θαύμα.
 Τι είναι ο ομφάλιος λώρος;


Ο ομφάλιος λώρος είναι ένας σωλήνας από μια ουσία σαν ζελέ, ο οποίος περιέχει δύο αρτηρίες και μία φλέβα, ενώνει το έμβρυο με τον πλακούντα.
Είναι η  συνδετική γραμμή ανάμεσα στη μητέρα και το  έμβρυο ,που μεγαλώνει μέσα της,και περιέχει αρτηρίες και μια φλέβα για να μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο από τη μητέρα στο μωρό.
Εάν γίνει κόμπος, αυτό μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη ενός μωρού ή ακόμα να οδηγήσει και στο θάνατό του.
 Το μήκος του οποίου φτάνει από μισό έως ενάμισι μέτρο και το πάχος του μέχρι και τα δύο εκατοστά. Η μια του άκρη καταλήγει στο σημείο όπου θα βρίσκεται αργότερα ο ομφαλός του μικρού σας, ενώ η άλλη συνδέεται με τον πλακούντα. Η φλέβα μεταφέρει στο μωράκι σας την τροφή και το οξυγόνο που άντλησε ο πλακούντας από το αίμα σας και στη συνέχεια αφομοίωσε, ενώ οι αρτηρίες επιστρέφουν τα άχρηστα προϊόντα του μικρού σας στον πλακούντα, που τα διοχετεύει στο κυκλοφορικό σας σύστημα.
Με τη γέννηση του παιδιού σας λήγει και η θητεία του ανθεκτικού και ελαστικού αυτού σωλήνα, ο οποίος εξασφάλιζε στο μικρό σας τα έτοιμα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα του άφηνε όλα τα περιθώρια να κάνει όσες κινήσεις και τούμπες ήθελε στους εννέα μήνες της ενδομήτριας διαμονής του.
 Έτσι, λοιπόν, μόλις κοπεί ο ομφάλιος λώρος κατά τον τοκετό, διακόπτονται οι δεσμοί ανάμεσα στο δικό σας αίμα και του μωρού, το οποίο γίνεται πια αυτόνομο. Τα υπολείμματα του ομφάλιου λώρου στην κοιλιά του νεογέννητου πέφτουν λίγες μέρες αργότερα, αφήνοντας στο σημείο εκείνο το ανεξίτηλο σημάδι που έχουμε όλοι μας: τον ομφαλό.

Ειδικοί λένε πως όταν τα μωρά είναι στη μήτρα, κουνιούνται αρκετά. Μερικές φορές, αυτές οι κινήσεις δημιουργούν κόμπους. Συνήθως οι κόμποι αυτοί είναι χαλαροί και έτσι δεν παθαίνει κάτι το μωρό. Μερικές φορές όμως γίνονται πολύ σφιχτοί και τότε είναι που  ανατρέπονται πολλά!!!
Φαίνεται πως τα μωρά που είναι μεγαλύτερα από το φυσιολογικό για την ηλικία τους είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν σφιχτούς κόμπους.
Οι γιατροί συνιστούν να παρατηρούν οι γονείς το πόσο ενεργό είναι το παιδί τους. Εάν παρατηρήσουν λιγότερες από 8 κινήσεις την ώρα για πολλές ώρες ή αν ξαφνικά μειωθούν δραματικά οι κινήσεις του μωρού σας, να καλέσετε έναν γιατρό.
Με ένα υπερηχογράφημα θα δείτε εύκολα εάν είναι κάτι ανησυχητικό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια