Σε όλη την Υφήλιο έχει προκαλέσει σοκ και δέος το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία το τρίτο κατά σειρά...

Σε όλη την Υφήλιο έχει προκαλέσει σοκ και δέος το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία το τρίτο κατά σειρά...








80 αθώες ψυχές   ταξίδεψαν για την Αιωνιότητα με την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας...
Πραγματικά όλη η υφήλιος είναι μουδιασμένη μετά το  νέο τρομοκρατικό χτύπημα  και  με όσα μαθαίνουμε και μεις από τα Παγκόσμια μέσα ΜΜΕ, ο απολογισμός των μέχρι  τώρα  νεκρών είναι  είναι τουλάχιστον 80 , δεκάδες τραυματίες, 18 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν και επέστρεψε στο Παρίσι, σε έκτακτο διάγγελμά του, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, θα επεκταθεί για άλλους τρεις μήνες. «Η Γαλλία πονάει από αυτή τη νέα τραγωδία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση στη Νίκαια και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αναβάλει τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα για να ανακοινώσει ποιον επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του μετά τη «φρικτή επίθεση» στη Γαλλία.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του πως οι «Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβώσουν την τύχη των Αμερικανών πολιτών στη Νίκαια» μετά την πολυαίμακτη επίθεση με φορτηγό που σημειώθηκε στην πόλη αυτή της Γαλλίας χθες βράδυ,  και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στη Γαλλία κάθε αρωγή που θα χρειαστεί.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής» για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

Ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε με το εξής γραπτό μήνυμα τα συλλυπητήριά του στον Φρανσουά Ολάντ: «Η 14η Ιουλίου, η μέρα που η Γαλλία γιορτάζει την εθνική της επέτειο, συμβολίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες είναι και δικές μας αξίες. Μια επίθεση, επομένως, εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου. Η σκέψη μου βρίσκεται αυτές τις ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια