Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Τι πρέπει να κάνει κάθε μητέρα που στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με το παιδί της. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει…

 
Σε λίγο έρχονται τα Χριστούγεννα και τα παιδιά τα περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Υποχρέωση όλων μας είναι, το διάστημα των εορτών να μην είναι μόνο ευχάριστο, αλλά και ασφαλισμένο.
Χρήσιμες συμβουλές για αποφυγή ατυχημάτων:

Χριστουγεννιάτικο δένδρο:
Το χριστουγεννιάτικο δένδρο πρέπει να τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας. Αν είναι τεχνητό πρέπει να φέρει σήμανση ότι είναι ανθεκτικό στη φωτιά, εάν είναι αληθινό πρέπει να είναι αρκετά φρέσκο για να ελαττωθεί ο κίνδυνος φωτιάς. Εάν χρησιμοποιήσετε δοχείο για να το στερεώσετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να διατηρηθεί φρέσκο για περισσότερες μέρες. Στερεώστε το καλά για να μη πέσει και προκαλέσει ατύχημα στα παιδιά.
Τοποθετείστε το μακριά από το τζάκι και σε σημείο που να μην εμποδίζει τη κυκλοφορία στο χώρο, ή την έξοδο από το σπίτι σε περίπτωση κινδύνου. Μην το τοποθετήσετε σε σημεία που μπορεί να ανατραπεί από τα παιδιά, όπως από άνοιγμα παραθύρου ή δυνατό ρεύμα αέρα.

Διακοσμητικά φώτα:

Επιλέξτε φωτάκια που να είναι συμβατά με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να φέρουν την ειδική σήμανση CE.
Ο ρευματολήπτης πρέπει να είναι τριπολικός. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν είναι, τότε ζητήστε τον από τον προμηθευτή διότι, βάση των κανονισμών είναι υπόχρεος να σας εφοδιάσει με τον κατάλληλο ρευματολήπτη.
Πριν τα τοποθετήσετε ελέγξτε τα έστω και αν είναι καινούρια. Βεβαιωθείτε ότι όλα ανάβουν, δεν υπάρχουν χαλαρές ενώσεις και τα σύρματα και οι πρίζες ευρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Φροντίστε τα καλώδια να μην εμποδίζουν την εύκολη διακίνηση τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, εάν υπάρχουν.
Μη χρησιμοποιείτε φωτάκια σε μεταλλικά δένδρα. Μπορεί γίνει φόρτιση με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
Εάν στολίσετε δένδρο σε εξωτερικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι τα φωτάκια είναι κατάλληλα για αυτό το χώρο και να φέρουν τη σήμανση «για εξωτερικούς χώρους».
Πριν κοιμηθείτε ή πριν φύγετε από το σπίτι πρέπει πάντοτε να σβήνετε τα διακοσμητικά φωτάκια.


Χριστουγεννιάτικα στολίδια:

Αποφύγετε  στολίδια που είναι μυτερά ή σπάζουν εύκολα γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα καταπιούν ή να τραυματιστούν. Εάν χρησιμοποιηθούν πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά για να μη τα φτάνουν τα μικρά παιδιά. Μη  βάλετε στο δένδρο στολίδια που μοιάζουν με γλυκά, σοκολάτες ή καραμέλες γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορεί να τα ξεχωρίσουν από τα πραγματικά. Αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν στο στόλισμα του δένδρου γιατί θα τους δώσει πιο πολλή χαρά και ενθουσιασμό, αλλά προσπαθήστε να τους εξηγήσετε για πιθανούς κινδύνους.

Παιγνίδια:

Αγοράστε παιγνίδια που να είναι πάντοτε κατάλληλα για την ηλικία τους. Ιδιαίτερη προσοχή για παιγνίδια που προορίζονται για παιδία κάτω των 3 ετών. Μπορεί να περιέχουν μυτερές άκρες, σχοινάκια ή μικρά κομματάκια που να προκαλέσουν ασφυξία.
Βεβαιωθείτε ότι κάθε παιγνίδι φέρει τη σήμανση CE και οδηγίες χρήσης και φύλαξης στα Ελληνικά.
Διαβάζετε πάντοτε τις οδηγίες πριν τα δώσετε στα παιδιά σας και δείξετε τους πως λειτουργούν.
Μην δίνετε σε παιδιά κάτω των 10 ετών παιγνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 24  βολτ  γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Προτιμήστε παιγνίδια με μπαταρίες.
Όταν τα παιδιά ανοίξουν τα δώρα τους απομακρύνετε όλα τα περιτυλίγματα, ιδίως  πλαστικές σακούλες, κορδέλες, και σχοινάκια γιατί μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία σε μικρά παιδιά.


Τζάκια:

Τοποθετείτε πάντοτε το προστατευτικό πλέγμα μπροστά από το τζάκι.
Χρησιμοποιείτε πάντοτε το κατάλληλο υλικό για να ανάψετε το τζάκι. Μη χρησιμοποιείτε τα περιτυλίγματα δώρων, γιατί ανάβουν γρήγορα και μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα ακόμα και πυρκαγιά.
Μην αφήνετε υλικά για το άναμμα του τζακιού όπως υγρό ή ξηρό πετρέλαιο, σπίρτα και αναπτήρες εκτεθειμένα σε χώρους που να έχει πρόσβαση ένα μικρό παιδί.
Κάνετε τακτικά συντήρηση του τζακιού σας (καμινάδα).


Μετά από μια οικογενειακή συνάντηση ή ένα πάρτι, απομακρύνετε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κακό στα μικρά παιδιά, όπως οινόπνευμα, ξηρούς καρπούς, αποτσίγαρα αναπτήρες και σπίρτα.


Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου