Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, (International Day of Persons with Disabilities), την οποία γιορτάζουμε σήμερα 3 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, (International Day of Persons with Disabilities), την οποία γιορτάζουμε σήμερα 3 Δεκεμβρίου.









 Άλλη μια μέρα έχει προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των Παγκόσμιων ημερών και αυτή είναι η σημερινή, 3 Δεκεμβρίου, με την επωνυμία:
«Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», και στην Αγγλική γλώσσα:
(International Day of Persons with Disabilities), η οποία καθιερώθηκε το  έτος 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο σε Παγκόσμιο επίπεδο, στις 3 Δεκεμβρίου,

 προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.
Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Δείτε σχετικούς συνδέσμους:




Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, πως ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος ,
έχει γαλήνη για να δέχεται τα πράγματα που δεν μπορεί να αλλάξει, έχει δύναμη για να αλλάξει τα πράγματα που μπορεί και σοφία για να μπορεί να καταλάβει τη διαφορά τους .

Μη φοβάστε όταν προχωράτε αργά.
Να φοβάστε μόνον όταν στέκεστε γιατί τότε σημαίνει ότι , υπάρχει ολοκληρωτική αδιαφορία για το μέλλον .
Η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και οι δυνατότητες που μας διακατέχουν , θα πρέπει να αποτελούν σταθερές και αταλάντευτες αξίες για μας ,ώστε να συνυπάρξουμε και να ανταποκριθούμε στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε .
Είναι δύσκολο αλλά έχω δει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα αλλά δεν πτοούνται και είναι ευτυχισμένοι ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν.
Το προσπαθώ και εγώ μερικές φορές όσο μπορώ και βλέπω ότι μου βγαίνει πάντα  σε καλό .
Από εδώ και πέρα η ζωή θα είναι μόνο για τους δυνατούς , λέω  μέσα μου και δεν το βάζω κάτω , αναζητώντας την καλύτερη στάση ζωής .
Ρίξτε μια ματιά γύρω σας . Όλα δείχνουν χάος , απόγνωση . Κι εγώ, εκεί, βλέποντας τα πάντα να καταρρέουν, έχω το ψυχικό σθένος να επιμένω πως υπάρχει φως.
Την ώρα που ακόμα και οι αξίες μιας ζωής αναθεωρούνται θέλω να πιστεύω πως είναι οφθαλμαπάτη.. Βέβαια μια τέτοια διάσταση δεν αφορά μόνο το ρόλο το δικό μας , αλλά ευρύτερα το ρόλο της κοινωνίας και τη δυνατότητα που δίνει στους πολίτες για αίσθηση ελέγχου και επιλογής.

Καλή Δύναμη σε όλο τον κόσμο
και μην ξεχνάτε πως η μοναδική αναπηρία είναι της Ψυχής και του πνεύματος.
Εκείνα πρέπει να κρατήσουμε μέσα μας υγιή και εναρμονισμένα με την Πηγή που μας δημιούργησε.
Καλή συνέχεια στην ημέρα σας.
Ρένα Τζωράκη

 Μια και η μέρα ενδείκνυται σήμερα, ας διαβάσουμε  αποφθέγματα που θα μας δώσουν κουράγιο και Δύναμη να συνεχίσουμε να προχωράμε, τον Καλό αγώνα της Ζωής...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια