Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Πώς πρέπει να ζητάμε στην προσευχή μας; απαντάει ο θεός στις προσευχές μας; Ακούστε το κήρυγμα της ημέρας από το Λογοτεχνικό περιβόλι σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017. Είναι οι απορίες και τα ερωτήματα που έχουμε όλοι μας.
Απαντάει ο Θεός στις προσευχές μας;
Γιατί οι προσευχές μας δεν έχουν μερικές φορές απάντηση;
Μήπως ζητάμε με λάθος και αλαζονικό τρόπο;
Χρειάζεται δέος και ταπείνωση στη προσευχή μας και προπάντων εμπιστοσύνη στην Ύψιστη Αρχή.


Πρέπει να μάθουμε να συντρίβουμε την καρδιά μας απέναντι στο θεό και να μετανοούμε για τα σφάλματά μας και τις αμαρτίες μας.
Ακούστε το κήρυγμα και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι…


                       


"Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν"

Αν έχουμε πίστη, μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά και τίποτε δεν είναι αδύνατο για μας αρκεί να το ζητήσουμε από το Θεό.
Αυτό το είπε ο ίδιος ο  Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του:
"αμήν γάρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τώ όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται και ουδέν αδυνατήσει υμίν." 
(Ματθ. 17, 20).
Καλά όλα αυτά, αλλά εξαρτάται κι από την πνευματική μας κατάσταση. Μπορεί οι Άγιοι να είναι σε θέση με την πίστη τους να μετακινήσουν βουνά, αλλά εμείς, που δεν έχουμε πίστη ούτε σαν ένα κόκκο σινάπεως, μάλλον δε θα καταφέρουμε να τα μετακινήσουμε. Μάλιστα ο Χριστός είπε την παραπάνω φράση επιτιμώντας τους μαθητές του, όταν εξ αιτίας την έλλειψης αρκετής πίστης, δεν κατάφεραν να βγάλουν τα δαιμόνια από ένα παιδί.
Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει να ζητάμε στην προσευχή μας. Ο Χριστός είπε: "7 Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. 8 πάς γάρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τώ κρούοντι ανοιγήσεται." (Ματθ. 7, 7-8 ), αλλά εμείς ας μην έχουμε υψηλές προσδοκίες επειδή:
1. Δεν ξέρουμε τι ζητάμε. Πολλές φορές αυτό που ζητάμε δεν είναι για το καλό μας ή για το καλό αυτών που το ζητάμε. Χρειαζόμαστε πολλή διάκριση και εξάσκηση της αγάπης μας για να ξέρουμε, αν αυτό που ζητάμε είναι σωστό ή λάθος.
2. Δεν το ζητάμε με το σωστό τρόπο. Ο Χριστός είπε: 
"33 ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν τού Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν." (Ματθ. 6, 33). 
Πρώτα δοξάζουμε το Θεό και ζητούμε την Αγάπη Του κι ύστερα όλα τ' άλλα με ταπείνωση, λέγοντας "αν αυτό είναι το θέλημά Σου". Έπειτα ο Χριστός συνιστά στους μαθητές του, για να ενισχύσουν το αίτημά τους, να προετοιμάζονται "με νηστεία και προσευχή" (Ματθ. 17, 21).
Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου