- Φαίδρα γνωρίζεις πως το όνομά σου δεν είναι τυχαίο; Έλα να μάθεις στοιχεία της προσωπικότητάς σου και την ιστορία του ονόματος από την αρχαία ελληνική μυθολογία...

- Φαίδρα γνωρίζεις πως το όνομά σου δεν είναι τυχαίο; Έλα να μάθεις στοιχεία της προσωπικότητάς σου και την ιστορία του ονόματος από την αρχαία ελληνική μυθολογία...






Αγαπητή μας φίλη Φαίδρα,
σήμερα που γιορτάζεις σου ευχόμαστε χρόνια πολλά θερμές ευχές , με ότι γλυκό και όμορφο επιθυμείς!

 
 Και  σαν δώρο σου  στέλνουμε την μικρή ιστορία , που υπάρχει  στην Ελληνική μυθολογία γύρω από το όνομά σου…
Η Φαίδρα, σύμφωνα με την μυθολογία,
ήταν κόρη του βασιλιά της αρχαίας Κρήτης Μίνωα και της Πασιφάης. Ήταν η δεύτερη γυναίκα του ήρωα και βασιλιά της Αθήνας του Θησέα.
 Η Φαίδρα κυριεύθηκε από σφοδρό  πάθος- ερωτεύτηκε παράφορα το   γιο του Θησέα  τον Ιππόλυτο,
( από τον πρώτο του γάμο με την αμαζόνα   Ιππολύτη).
  Ο  Ιππόλυτος,  ήταν ξακουστός για την ομορφιά του.
Στη προσπάθειά της να τον σαγηνεύσει, εκείνος την απέκρουσε. 

Σε άλλη συνάντηση η Φαίδρα δεν δίστασε να πέσει στα πόδια του και να τον παρακαλεί με δάκρυα ν΄ανταποκριθεί στον παράφορο έρωτά της. Ο Ιππόλυτος την απέπεμψε σκαιότατα και η Φαίδρα μέσα στην οργή της έσκισε τα ενδύματά της και τρέχοντας παρουσιάσθηκε ημίγυμνη στον Θησέα, διαβάλλοντας τον Ιππόλυτο ότι προσπάθησε να τη βιάσει. Ο Θησέας έδιωξε από τη χώρα τον Ιππόλυτο, ο οποίος φεύγοντας σκοτώθηκε καθώς τ΄ άλογα του άρματός του αφήνιασαν στη αιφνίδια θέα ενός τέρατος που είχε εκβρασθεί από τη θάλασσα. Όταν η Φαίδρα έμαθε για τον θάνατο του Ιππόλυτου, αισθανόμενη ντροπή και ενοχές, αυτοκτόνησε δι΄ απαγχονισμού.

Στην παραπάνω φωτό εικονίζεται :
Ο  Θάνατος του Ιππόλυτου, Lawrence Alma-Tadema (1836–1912)
Τον μύθο αυτό χρησιμοποίησε ο Ευριπίδης στη τραγωδία του «Ιππόλυτος», καθώς επίσης και πολλοί άλλοι αρχαίοι ποιητές και καλλιτέχνες.
 Κατά μια δεύτερη εκδοχή  αναφέρει ότι ο  Ιππόλυτος τιμούσε μόνο τη θεά Άρτεμη, γεγονός που έκανε την Αφροδίτη να θυμώσει και έκανε τη Φαίδρα να τον ερωτευτεί.
Εκείνος απέκρουσε τον έρωτά της κι αυτή για να τον εκδικηθεί, τον συκοφάντησε στον πατέρα του ότι την κακοποίησε. Ο Θησέας παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να τιμωρήσει τον ένοχο κι έτσι ο θεός έστειλε ένα μανιασμένο ταύρο, που φόβισε τα άλογα που έσερναν το άρμα του Ιππόλυτου.
Το άρμα αναποδογύρισε κι ο Ιππόλυτος σκοτώθηκε. Μια παράδοση αναφέρει ότι ο Ασκληπιός τον επανέφερε στη ζωή κι από τότε έζησε μέσα σ' ένα δάσος.



Έτσι λοιπόν γλυκιά μας Φαίδρα και εσύ στην προσωπική σου ζωή είσαι μία γυναίκα που δύσκολα γυρίζεις σελίδα σε έναν έρωτα που έχει λήξει.
Δεν δέχεσαι την απόρριψη και φυσικά δεν μπορείς ποτέ να ξεχνάς.
Από την πλευρά της αριθμολογίας,
ο προσωπικός σου λεξάριθμος είναι το 2 και αυτό σημαίνει ότι είσαι μία συντροφική γυναίκα, που επιθυμείς να έχεις στη ζωή σου μία σχέση σταθερή που θα σου προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά.
Δεν αντέχεις τη μοναξιά και είσαι πρόθυμη να κάνεις υποχωρήσεις προκειμένου να κρατήσεις τους ανθρώπους στο πλάι σου.
Η αναποφασιστικότητα και η δειλία είναι δύο από τα χαρακτηριστικά σου που δεν σε αφήνουν να κάνεις ρίσκα και να αρπάξεις ευκαιρίες!
 Διαβάστε   επίσης τι σημαίνει το όνομα Φαίδρος  και Φιλούμενος, που γιορτάζουν σήμερα μαζί  με τις ευχές μας  και την συμβουλή μας από το Λογοτεχνικό περιβόλι:
https://logotexnikoperiboli.blogspot.gr/2016/11/28_29.html


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια