Το δημόσιο "κατηγορώ" του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ: "Ο πραγματικός ιδιοκτήτης των εδαφών είναι η Παλαιστίνη"

Το δημόσιο "κατηγορώ" του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ: "Ο πραγματικός ιδιοκτήτης των εδαφών είναι η Παλαιστίνη"






Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι επιδεικνύει «σιωνιστική νοοτροπία», μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

 «Ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτών των εδαφών είναι η Παλαιστίνη. Ο Τραμπ θέλει να είναι το Ισραήλ. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ευαγγελικών αρχών του και μιας σιωνιστικής νοοτροπίας» κατήγγειλε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η μοίρα της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας χώρας που πίνει αίμα, διευρύνει τα σύνορά της σκοτώνοντας βάναυσα παιδιά, άμαχους και γυναίκες» συμπλήρωσε ο Τούρκος ηγέτης.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να έχουν τον ρόλο του μεσολαβητή στις προσπάθειες για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Από ’δω και στο εξής, αποκλείεται οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αυτή η περίοδος έχει παρέλθει» τόνισε ο Ερντογάν

«Πρέπει να συζητήσουμε ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή στο εξής. Αυτό πρέπει να συζητηθεί και στον ΟΗΕ» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας απηύθυνε έκκληση σε ολόκληρο τον πλανήτη να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

«Ανακηρύσσουμε την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης και καλούμε τις άλλες χώρες να αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσά του που βρίσκεται υπό κατοχή» επισήμαναν τα κράτη μέλη του Οργανισμού στο τελικό ανακοινωθέν τους.


   

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια