Ελάτε μάθουμε τα ιατρικά απαγορευτικά για την υγεία μας, που στην πάροδο του χρόνου καταρρίφθηκαν !!!

Ελάτε μάθουμε τα ιατρικά απαγορευτικά για την υγεία μας, που στην πάροδο του χρόνου καταρρίφθηκαν !!!


 
Πολλά ιατρικά  απαγορευτικά  για την υγεία μας τα  κρατούσαμε εμείς οι κοινοί θνητοί σαν ιερά Ευαγγέλια  για να έχουμε  ευζωία  και μακροημέρευση…
Φαίνεται όμως, πως με την πάροδο του χρόνου αυτά καταρρίφτηκαν!
Ας μάθουμε ποια είναι   και να νιώσουμε ξανά λεύτεροι!


Ο καφές βλάπτει την υγεία
Ο πολύς καφές μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, αλλά η καθημερινή συνήθεια του πρωινού καφέ έχει αρκετές ευεργετικές ιδιότητες. Ο καφές είναι φυτικό προϊόν, με χρήσιμα φυτοχημικά, που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.
Επιπλέον, διεγείρει τον εγκέφαλο και δίνει ενέργεια στον οργανισμό, χωρίς να προκαλεί καρδιακά προβλήματα, όπως θεωρούσαν παλαιότερα.
Το χαμηλό φως βλάπτει τα μάτια
Η κλασική ατάκα κάθε μητέρας παγκοσμίως «Μη διαβάζεις με χαμηλό φως γιατί θα καταστρέψεις τα μάτια σου», επιτέλους καταρρίπτεται. Η αλήθεια είναι, ότι το διάβασμα με αμυδρό φως μπορεί να κουράσει τα μάτια, να προκαλέσει πονοκέφαλο και τάση στραβισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί μόνιμη βλάβη.
Το κρύο προκαλεί πυρετό
Στην πραγματικότητα τα κρυολογήματα και ο πυρετός προκαλούνται από ιούς, που συνήθως διαρκούν 7 έως 10 ημέρες. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική απόδειξη, που να επιβεβαιώνει ότι η καλή διατροφή έχει κάποια επίδραση σε ένα κρύωμα ή στον πυρετό.
Αν κρυώσεις, θα… κρυολογήσεις
Το κρύο που αισθάνεται ο οργανισμός σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρρωστήσετε, καθώς δεν επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπως είναι η υποθερμία.
Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα, δεν είναι επειδή είναι χαμηλή η θερμοκρασία αλλά επειδή κατά κύριο λόγο, συγκεντρώνονται σε κλειστά μέρη, όπου μπορεί ο ιός της γρίπης να μεταδοθεί πιο εύκολα.
Το κραγιόν μπορεί να σας αρρωστήσει
Το 2007, η περιβαλλοντική ομάδα «Campaign for Safe Cosmetics» προχώρησε στην έρευνα 33 διαφορετικών κραγιόν, τα οποία θωρούνταν ότι ενδεχομένως περιέχουν μόλυβδο.
Στην πραγματικότητα, ο μόλυβδος περιέχεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. Αλλά ο κίνδυνος να υπάρξει πρόβλημα υγείας από τη χρήση του κραγιόν, είναι εξαιρετικά σπάνιος. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο συνήθως προκαλείται από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι για παράδειγμα οι σωλήνες και η μπογιά στα παλιά σπίτια.
Τα αυγά αυξάνουν την χοληστερίνη
Μύθος είναι ότι τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερίνη, ισχυρίζεται μία νέα αμερικανική έρευνα, επειδή τα αυγά περιέχουν σήμερα λιγότερη χοληστερόλη συγκριτικά με δέκα χρόνια πριν.
Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων USDA κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού συνέλεξε αυγά από δώδεκα τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα έστειλε στο εργαστήριο για εξέταση. Όπως προκύπτει με βάση τα νέα δεδομένα, τα αυγά περιέχουν χαμηλές ποσότητες χοληστερόλης και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, σε αντίθεση με την επικρατούσα μέχρι σήμερα επιστημονική άποψη.
Πιο συγκεκριμένα, ένα αυγό περιέχει 13% λιγότερο χοληστερόλη και 64% περισσότερη βιταμίνη D, από ότι νομίζαμε. Ένα μέσο αυγό περιέχει 185 mg χοληστερόλης, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε κάλλιστα να τρώμε ένα – δυο την ημέρα χωρίς να ξεπερνάμε την ημερήσια συνιστώμενη δόση των 300 mg.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια