Τι αναφέρει Η Αγία Γραφή για την θλίψη; Ελάτε να μάθουμε και να διαφωτιστούμε!

Τι αναφέρει Η Αγία Γραφή για την θλίψη; Ελάτε να μάθουμε και να διαφωτιστούμε!





Ο Θεός έχει υποσχεθεί ένα τέλος στα δάκρυα, το θάνατο, τη θλίψη, το κλάμα και τον πόνο.
 Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον, επειδή τα πρώτα παρήλθαν."
 (Αποκάλυψη 21: 4)
Ο ουρανός θα είναι ένα μέρος αιώνιας χαράς. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και οι λυτρωμένοι του Κυρίου θα επιστρέψουν και θα έρθουν στη Σιών με αλαλαγμό· και αιώνια ευφροσύνη θα είναι πάνω στο κεφάλι τους· θα απολαύσουν αγαλλίαση και ευφροσύνη, ενώ η λύπη και ο στεναγμός θα φύγουν."
(Ησαΐας 35: 10)

Η θλίψη δεν διαρκεί για πάντα. Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"…την εσπέρα μπορεί να συγκατοικήσει κλαυθμός, αλλά το πρωί έρχεται αγαλλίαση."
(Ψαλμός 30: 5)


Ο Θεός θα μας παρηγορήσει στη θλίψη μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: 
"Γιατρεύει τους συντριμμένους στην καρδιά και δένει τις πληγές τους."  
(Ψαλμός 147: 3)


Ο Ιησούς υποσχέθηκε τον Παράκλητο (βοηθό). Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"Εάν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου. Κι εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα."
 (Ιωάννης 14: 15 - 16)

Δέξου την υπόσχεση της ειρήνης. Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος σας δίνω εγώ. Ας μην ταράζεται η καρδιά σας ούτε να δειλιάζει."
(Ιωάννης 14: 27)


Η ελπίδα στη μελλοντική ανάσταση προσφέρει ανακούφιση στη θλίψη. Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"Δεν θέλω μάλιστα να αγνοείτε, αδελφοί, για όσους έχουν κοιμηθεί, για να μην λυπάστε, όπως και οι υπόλοιποι, που δεν έχουν ελπίδα. Επειδή, αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός αυτούς που κοιμήθηκαν με πίστη στον Ιησού, θα τους φέρει μαζί του. Επειδή σας λέμε τούτο διαμέσου του λόγου του Κυρίου ότι εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε στην παρουσία του Κυρίου, δεν θα προλάβουμε αυτούς που κοιμήθηκαν, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα με φωνή αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα· έπειτα εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους με σύννεφα."
(Επιστολή προς Θεσσαλονικείς Α΄ 4: 13 - 17)

Οι νεκροί θα ζήσουν πάλι. Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"Μη θαυμάζετε γι’ αυτό, επειδή έρχεται ώρα, κατά την οποία όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του· και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης."
(Ιωάννης 5: 28 - 29)


 Σημείωση:
Στις ώρες των Θλίψεων και των δοκιμασιών θα ήθελα να τονίσω,
πως έχουμε ένα μεγάλο Θεό, Θεραπευτή ψυχών και σωμάτων και μόνο το όνομά Του Ιησού σώσε με!
Είναι ικανό να θεραπεύσει οτιδήποτε μας πονεί…
Μην απογοητεύεστε, εκείνη την ώρα του πόνου κράξτε στον Κύριο με συντριμμένη καρδιά και Εκείνος θα σας δώσει την πληρότητα, την θεραπεία από κάθε τραυματική εμπειρία σας, και θα ανακουφίσει τον πόνο σας…
Είναι ο Ίδιος πάντα Ζωντανός Θεός χτες, σήμερα και για Πάντα!
Μην ξεχνάτε τι αναφέρει ο Λόγος του Θεού στον Ιησού του Ναυή
κεφ 1 εδάφιο 5-9 :
Άνθρωπος δεν θα μπορέσει να σταθεί εναντίον σου  όλες τις ημέρες της ζωής  σου  όπως ήμουν μαζί με τον Μωυσή,
θα είμαι μαζί σου· όπως ήμουν μαζί με τον Μωυσή, θα είμαι και μαζί σου· δεν θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω.
Γίνε ισχυρός και ανδρείος· επειδή, εσύ θα κληροδοτήσεις σε τούτον τον λαό τη γη, που ορκίστηκα στους πατέρες τους να τους δώσω.
 Μόνον γίνε ισχυρός και υπερβολικά ανδρείος, για να προσέχεις να κάνεις σύμφωνα με ολόκληρο τον νόμο, που ο Μωυσής, ο υπηρέτης μου, σε πρόσταξε· μη παρεκκλίνεις απ' αυτόν δεξιά ή αριστερά, για να φέρεσαι με σύνεση, παντού όπου κι αν πας.
Αυτό το βιβλίο τού νόμου δεν θα απομακρυνθεί από το στόμα σου, αλλά σ' αυτό θα μελετάς ημέρα και νύχτα, για να προσέχεις να κάνεις σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα μέσα σ' αυτό· επειδή, τότε θα ευοδώνεσαι στον δρόμο σου, και τότε θα φέρεσαι με σύνεση.
Δεν σε προστάζω εγώ; Γίνε ισχυρός και ανδρείος· μη φοβηθείς ούτε να δειλιάσεις· επειδή, μαζί είναι σου ο Κύριος ο Θεός σου, όπου κι αν πας.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια