Μας αποκαθήλωσε χτες βράδυ στο θέατρο της βουλής, από την τηλεόραση , με την μοναδική του ερμηνεία ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης !

Μας αποκαθήλωσε χτες βράδυ στο θέατρο της βουλής, από την τηλεόραση , με την μοναδική του ερμηνεία ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης !







Χτες βράδυ από την τηλεόραση της Βουλής είχαμε την ευκαιρία, να δούμε την υπέροχη θεατρική παράσταση του  ηθοποιού:
Γεράσιμου Σκιαδαρέση.
Προσωπικά, εάν λίγες μέρες πριν δεν το είχα αναρτήσει στο ιστολόγιό μου,
 θα πίστευα πως ήταν αληθινός βουλευτής που αποχαιρετούσε το βουλευτικό αξίωμα!

 Ήταν τόσο πειστικός και  αληθινός ο μονόλογός του!



Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ο οποίος ανέβασε παράσταση στη Βουλή, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας θεάτρου.

Μια παράσταση - μονόλογο που αναφέρεται σε έναν υπουργό ο οποίος λίγο πριν εγκαταλείψει οριστικά το αξίωμά του, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει μια εκ βαθέων και ειλικρινή συγγνώμη από όλους και κυρίως από τον ελληνικό λαό που πάντα είναι πρόθυμος να υποδεχτεί ένα καλύτερο «αύριο», εναποθέτοντας τις ελπίδες του σε τρίτους.
Τη σκηνοθεσία, υπέγραψε   η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.
 Στην παράσταση ακούστηκαν  και δύο ηχητικά αποσπάσματα,
 όπου ο Μάνος Χατζιδάκις μιλάει για το πρόσωπο του τέρατος και τον κίνδυνο από τη συνήθεια της φρίκης και το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη:
 «Η αγάπη είναι ο φόβος» για τις συνέπειες της σιωπής.
Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει το συγκεκριμένο έργο, είναι: «Τελικά, το να παραδεχτεί ένας πολιτικός που επέλεξε να βρεθεί στα γρανάζια της εξουσίας και της διαφθοράς τα λάθη του, προσωπικά και συνολικά είναι τόσο μα τόσο σουρεαλιστικό; Είναι τόσο δύσκολη μία ειλικρινής συγνώμη στον εξαπατημένο λαό;»

Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου παρευρέθησαν  ο πρόεδρος της Βουλής  και αρκετοί βουλευτές,  που παρακολούθησαν τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στο βήμα και κατόπιν, συνομίλησαν μαζί του.

Από αυτή εδώ την στήλη θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον ηθοποιό, που πραγματικά είναι ένας σπουδαίος  θεατράνθρωπος, σε όλους τους ρόλους, που μέχρι τώρα έχει ερμηνεύσει , τους έχει αποδώσει με πειστικότητα και επιτυχία!
Ο χτεσινός του ρόλος , με συγκίνησε ιδιαίτερα και έδωσε ένα μήνυμα στη Βουλή, για όλους τους Βουλευτές πως ο άνθρωπος, που ασχολείται με τα κοινά πρέπει να ξεφεύγει από το μικρόψυχο εγώ του, την προβολή και την προσωπική δόξα του και να βάζει πάνω από όλα  το μεγάλο ΕΜΕΙΣ!
Σε τούτους τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, που περνάει η Πατρίδα μας, ας προβληματιστούμε όλοι μας με τα λόγια του και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας…






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια