Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Ποιός -αληθινά- «παίζει το παιγνίδι της Τουρκίας»; 

Γράφει ο Θανάσης Κ.
Ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό:

--Μην αντιδράτε και μη σηκώνετε θόρυβο μετά από κάθε τουρκική πρόκληση, γιατί έτσι… «παίζετε το παιγνίδι της Τουρκίας»!

Μ’ άλλα λόγια, να μην αντιδράμε καθόλου…

Αυτό μας λένε. Μόνο που αυτό βολεύει κατ’ εξοχήν την Τουρκία….

Θα μας τρελάνουν, έτσι;

Θα δούμε ποιο είναι, τελικά, το περιβόητο «παιγνίδι της Τουρκίας»…

Για την ώρα όμως, και χωρίς καν να μπούμε σε πολύ βαθιές «αναλύσεις», επισημαίνουμε τα εξής απλά πράγματα, χειροπιαστά και προφανή.

--Όποιος άνοιξε τα σύνορα και άφησε να έλθουν στην Ελλάδα – και από ’δω στην Ευρώπη – ενάμιση εκατομμύριο λαθρομετανάστες, κι έτσι έδωσε ένα τεράστιο όπλο πίεσης στον Ερντογάν (και έναντι της Ελλάδας και έναντι της Ευρώπης), ΑΥΤΟΣ τελικά παίζει το παιγνίδι της Τουρκίας…

--Κι όποιος συνεργάστηκε με δεκάδες «περίεργες» ΜΚΟ που αποδείχθηκε πως ήταν όργανα των διακινητών-δουλεμπόρων της Τουρκίας, δημιουργώντας πλέον αληθινά Γκούλαγκ λαθρομεταναστών στα νησιά μας απέναντι από τις τουρκικές αρχές, όπου το ελληνικό κράτος έχει χάσει κάθε έλεγχο, ΑΥΤΟΣ παίζει το παιγνίδι του Ερντογάν (και μάλλον με το… αζημίωτο, όπως φαίνεται).

--Κι όποιος κάλεσε εδώ τον Ερντογάν πριν τρείς μήνες, χωρίς καμιά προετοιμασία, για να θέσει μέσα στην ίδια την Ελλάδα και σε επίπεδο συνάντησης κορυφής θέμα για… «αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης» και μετά πανηγύριζε για τη… «μεγάλη επιτυχία» της επίσκεψης Ερντογάν, ΑΥΤΟΣ παίζει το παιγνίδι του! Κι ύστερα ήλθε η μία ταπείνωση μετά την άλλη…

--Κι όποιος υποσχέθηκε στον Ερντογάν, ότι θα του επιστρέψει τους Τούρκους αξιωματικούς που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ γνώριζε ότι δεν επρόκειτο η Ελληνική δικαιοσύνη να επιτρέψει κάτι τέτοιο, κι άφησε τον Ερντογάν να του το λέει δημόσια στην Αθήνα και να τον εκθέτει (είναι και… μαρτυριάρης ο Τούρκος Πρόεδρος), ΑΥΤΟΣ παίζει το παιγνίδι του….

-- Κι όποιος είχε πάντα ως πολιτική του: «βούτυρο κι όχι κανόνια» και… «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»! ΑΥΤΟΣ παγίως έπαιζε – κι εξακολουθεί να παίζει – το παιγνίδι της Τουρκίας.

-- Κι όποιος συμμαχούσε ανέκαθεν και συμμαχεί ακόμα με τους no borders, που πριν δύο χρόνια μαζεύτηκαν απ’ όλη την Ευρώπη και έκαναν διαδήλωση ως τον Έβρο από την ελληνική πλευρά των συνόρων, ζητώντας να καταργηθεί ο «φράκτης» (για να μπαίνουν ανεμπόδιστα οι λαθρομετανάστες από κει), ΑΥΤΟΣ παίζει το παιγνίδι της Τουρκίας και του Ερντογάν!

--Κι όποιος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα, εκεί που είχαν «γκριζάρει» το Αιγαίο οι Τούρκοι – στα Ιμια και όχι μόνο – εδώ και 22 χρόνια, τώρα να διακηρύσσουν πως τα Ίμια δεν είναι απλώς «γκρίζα ζώνη» αλλά είναι… «τουρκικό έδαφος», ΑΥΤΟΣ παίζει το παιγνίδι τους! Τι άλλο καλύτερο να ελπίζουν πια κι αυτοί;

--Κι όποιοι δέχονται να συλλαμβάνουν οι Τούρκοι έλληνες στρατιωτικούς που περιπολούν στα σύνορα - χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά μας - κι αντί να χαλάμε τον κόσμο παντού, προσπαθούν να… ΜΗ δημιουργηθεί μείζον διπλωματικό γεγονός, ΑΥΤΟΙ παίζουν το παιγνίδι της Τουρκίας!

Γιατί ανταμείβουν τις προκλήσεις της!

Και ενθαρρύνουν την περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων αυτών…

-- Κι όποιος κατηγορούσε επί πολλά χρόνια – και κατηγορεί ακόμα – ως δήθεν «ακροδεξιούς εθνικιστές», όσους ζητούσαν αλλαγή στάσης της Ελλάδας έναντι της τουρκικής απειλής και ζητούσαν να σταματήσει η πολιτική «κατευνασμού του θηρίου», ΑΥΤΟΣ παίζει 100% το παιγνίδι της Τουρκίας.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Μίκης Θοδωράκης – ακόμα και ο Μίκης! – κατήγγειλε δημόσια πριν ενάμιση μήνα, πως στην Ελλάδα κυβερνούν οι εθνομηδενιστές!

Ε λοιπόν, καλύτεροι σύμμαχοι για τους Τούρκους επεκτατιστές από τους «εθνομηδενιστές» στην Ελλάδα δεν υπήρξαν! Κι ούτε μπορούν να υπάρξουν…

Θα μπορούσα να προσθέσω πολλά ακόμα για το ποιος παίζει πραγματικά «το παιγνίδι της Τουρκίας».

Δεν είναι ΜΟΝΟ η Αριστερά! Ήταν και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ, ήταν και κάποιοι από τη ΝΔ, αλλά ήταν σίγουρα – «πρώτο τραπέζι πίστα» - η Αριστερά…

Και οι εθνομηδενιστικές απόψεις της και ο ψευτο-φιλειρηνισμός της, και η υπονόμευση όλων των συμμαχιών της Ελλάδας (ειρωνεύονταν τους Ευρωπαίους, έβριζαν τους Αμερικανούς, σκυλόβριζαν τους Ισραηλινούς) και έκαναν κοινές εκδηλώσεις με τους πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ στη Γάζα - το περιβόητο ταξίδι του Μαβί Μαρμαρά το Μάϊο του 2010, που προκάλεσε το πρώτο σοβαρό ρήγμα στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις και στο οποίο συμμετείχε ολόθερμα και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Από την άλλη πλευρά:

* Όταν ο Σαμαράς έθετε για πρώτη φορά θέμα ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης στη Βουλή (αρχές 2011) θέμα για την Ελληνική ΑΟΖ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι του ειρωνεύονταν τότε το «μύθο» για τα «δήθεν ενεργειακά αποθέματα» της Ελλάδας!

* Όταν ο Σαμαράς σταματούσε την τουρκική πρόσκληση σε διεθνείς ενεργειακούς κολοσσούς να κάνουν γεωτρήσεις για λογαριασμό της Τουρκίας μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ, νοτίως του Καστελλοριζου, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε για … «εθνικιστική πολιτική» που σύρει τη χώρα σε πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία!

Μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια και άλλοι έλεγαν τις ίδιες ανοησίες τότε - και εκτός Αριστεράς!

Αλλά μετά από την «ειδοποίηση» Σαμαρά τον Ιούλιο του 2012, οι ξένες εταιρίες εγκατέλειψαν το εγχείρημα και – περιέργως – οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έπεσαν κατακόρυφα…

* Όταν ο Σαμαράς σφράγιζε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και στον Έβρο (είχε ξεκινήσει ο «φράχτης» στον Έβρο με τη στήριξή του, επί προηγούμενης κυβέρνησης) και στο Αιγαίο (με πρακτικές push back εκ μέρους του Ελληνικού Λιμενικού) και άνοιγε την «Αμυγδαλέζα», απ’ όπου επαναπατρίστηκαν πίσω από εκεί που είχαν έλθει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής του, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι τότε, και τον κατήγγελλαν.

* Όταν ο Σαμαράς άνοιγε το δρόμο για τη στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγελλε τότε.

* Όταν ο Σαμαράς άνοιγε το δρόμο για τη στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγελλε επίσης…

* Όταν ο Σαμαράς εξασφάλιζε κατά την επίσκεψή του στο Κάϊρο μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη, την συμφωνία της Αιγύπτου – για πρώτη φορά – να οριοθετήσουν οι τρείς χώρες μαζί την ΑΟΖ τους, χωρίς την Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγελλε και γι’ αυτό.

Οι Τούρκοι πραγματικά θορυβήθηκαν τότε. Ήταν Νοέμβριος του 2014…

Ένα μήνα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έριχνε την κυβέρνηση Σαμαρά!

Εντελώς «τυχαίο»; Δεν νομίζω…

Τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα έκανε πολλά λάθη απέναντι στην Τουρκία. Η ελίτ της είχε ψευδαισθήσεις. Κοιμόταν η ίδια και αποκοίμιζε τον κόσμο…

Αλλά έγιναν και σωστά. Υπήρξαν και αντιστάσεις.

Επί Σαμαρά για πρώτη φορά άνοιξαν νέοι δρόμοι για μια ελληνική εξωτερική πολιτική, που σταματάει τα τουρκικά «τετελεσμένα» και δημιουργεί νέα ερείσματα στην περιοχή κατά του τουρκικού επεκτατισμού.

Κι όσο κυβερνούσε ο Σαμαράς, η Τουρκία καταλάβαινε και συγκρατιόταν. Είχαν μειωθεί οι προκλήσεις στο ελάχιστο.

Ήλθε ο Τσίπρας και τα κατέστρεψε.

Έπαιξε το παιγνίδι της Τουρκίας από την αρχή ως το τέλος, με τον πιο απόλυτο και τον πιο αδίστακτο τρόπο.

Και τώρα εισπράττει τα επίχειρα…

Αλλά μαζί τα εισπράττει και ολόκληρη η χώρα.

Γι’ αυτό καλύτερα να ΜΗΝ επικαλείται το παιγνίδι της Τουρκίας. Γιατί ο ίδιος το έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον…

ΥΓ. Σε επόμενο σημείωμα θα δούμε ποιο ακριβώς είναι το «παιγνίδι της Τουρκίας». Κι εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα - και για τον Τσίπρα, και για το ΣΥΡΙΖΑ και, εν γένει, για την Αριστερά…
Πηγή: antinews.gr

Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου