ΧΡΗΣΙΜΑ και ΕΞΥΠΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τη σκόνη!!!

ΧΡΗΣΙΜΑ και ΕΞΥΠΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τη σκόνη!!!






Την επόμενη φορά που θα ξεσκονίσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά σπιτικά κόλπα που θα κάνουν αυτήν τη δυσάρεστη δουλειά πολύ πιο εύκολη. Επιπλέον θα αποφύγετε τη χρήση χημικών προϊόντων που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας.
12 κόλπα για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τη σκόνη
Η σκόνη αποτελείται από αιωρούμενα σωματίδια και είναι παρούσα στους περισσότερους χώρους. Συνήθως φτάνει στο εσωτερικό του σπιτιού σας από τις πόρτες και τα παράθυρα καθώς και από τις σόλες των παπουτσιών σας.

Η παρουσία της όχι μόνο αμαυρώνει την εμφάνιση των επίπλων σας και άλλων αντικειμένων, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνευστική υγεία σας.

 
Αν και δεν έχουν όλοι αλλεργική αντίδραση στη σκόνη, με τον καιρό αυτή μπορεί να επηρεάσει την υγεία των πνευμόνων σας και ακόμα και να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η πιο ανησυχητική πτυχή είναι ότι η σκόνη αναπόφευκτα συσσωρεύεται στο σπίτι σας, έτσι είναι απαραίτητο να την καθαρίζετε και να την απομακρύνετε.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές σπιτικές επιλογές για να απομακρύνετε τη σκόνη με ευκολία και χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε ακριβά χημικά προϊόντα.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας δώδεκα από τα πιο ενδιαφέροντα κόλπα για να τα δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ξεσκονίσετε.

Ανακαλύψτε τα!

1. Μωρομάντιλα


Τα υγρά μαντιλάκια ή τα μωρομάντιλα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να απαλλαγείτε από τη σκόνη που παγιδεύεται ανάμεσα στα πλήκτρα του πληκτρολογίου, στα ξύλινα έπιπλα και σε άλλα αντικείμενα του σπιτιού.

Χρησιμοποιήστε τα για να αφαιρέσετε ξεραμένους και κολλώδεις λεκέδες.

2. Λευκό ξύδι

Το διάλυμα από λευκό ξύδι και νερό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να απομακρύνετε τη σκόνη και να απολυμάνετε επιφάνειες.

Το προϊόν αυτό είναι ένα γνωστό ισχυρό και φυσικό αντιβιοτικό και η χρήση του αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.



Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Ακάρεα σκόνης; Ασφαλής και φυσικός τρόπος εξουδετέρωσής τους.



3.Μαγειρική σόδα
Το μείγμα μίας κουταλιάς μαγειρικής σόδας και ζεστού νερού αποτελεί ένα καθαριστικό φιλικό προς το περιβάλλον το οποίο απομακρύνει τη βρωμιά, τους λεκέδες και τα βακτήρια.


Ψεκάστε με αυτό τις σκονισμένες επιφάνειες με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού ψεκασμού και απομακρύνετε τα υπολείμματά του με ένα πανί από μικροΐνες.

4. Πάνινα γάντια

Τα πάνινα γάντια είναι ιδανικά για το ξεσκόνισμα εύθραυστων αντικειμένων όπως οι πολυέλαιοι, οι λάμπες, τα γυάλινα είδη και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι.

Η σκόνη προσκολλάται πιο εύκολα σε αυτό το είδος υλικού παρά σε μια κανονική πετσέτα.

5. Πινέλα μακιγιάζ

Δυσκολεύεστε να απομακρύνετε τη σκόνη από γωνίες και δυσπρόσιτα σημεία; Πάρτε ένα πινέλο μακιγιάζ ή ένα πινέλο βαψίματος και χρησιμοποιήστε το για να ξεσκονίσετε αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία.

6. Κάλτσες


Στερεώνοντας παλιές κάλτσες σε ένα κοντάρι μπορείτε να απομακρύνετε τη σκόνη που συσσωρεύεται κάτω από τα ξύλινα έπιπλα, το ψυγείο και άλλες συσκευές.

7. Πανί από μικροΐνες

Ένα πανί από μικροΐνες είναι η καλύτερη επιλογή για το καθάρισμα της οθόνης του υπολογιστή και της τηλεόρασης, που εκπέμπουν πολύ στατικό ηλεκτρισμό.

Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να ψεκάσετε αυτά τα αντικείμενα με καθαριστικά προϊόντα, επομένως δοκιμάστε πρώτα το πανί από μικροΐνες.

8. Λαβίδα κουζίνας

Η λαβίδα που χρησιμοποιείτε για να πιάσετε το φαγητό όταν μαγειρεύετε μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τη σκόνη από τα παντζούρια και άλλα δυσπρόσιτα σημεία.

Τυλίξτε τη με λωρίδες από μαλακό πανί, στερεώστε τες με λάστιχα και τρίψτε τις περιοχές που θέλετε να καθαρίσετε.

9. Οδοντόβουρτσες


Πολύχρωμες οδοντόβουρτσες
Μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τη σκόνη από δύσκολα σημεία όπως τα παράθυρα, οι γωνίες των επίπλων, τα πλήκτρα του πληκτρολογίου και άλλα.

10. Μπατονέτες για τα αφτιά

Αν έχετε μπατονέτες για τα αφτιά στο φαρμακείο του σπιτιού σας, δοκιμάστε να τις χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε τη σκόνη από γωνίες και άλλα δυσπρόσιτα σημεία.

11. Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Φτιάξτε έναν παχύρρευστο πολτό χρησιμοποιώντας σόδα και λεμόνι για να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τη ντουζιέρα σας.



Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: 6 εξαιρετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα.



12. Σπιτικό καθαριστικό για ξύλινα έπιπλα


Τα ξύλινα έπιπλα συνήθως μαζεύουν την περισσότερη σκόνη και άλλα κατάλοιπα μέσα στο σπίτι.

Επειδή το ξύλο είναι ευαίσθητο υλικό και τείνει να θαμπώνει, συνιστούμε να φτιάξετε ένα ειδικό καθαριστικό για να το απολυμάνετε και να το αφήσετε άψογο.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (16 γραμμάρια)
1/2 κουταλάκι του τσαγιού αιθέριο έλαιο λεμονιού (3 γραμμάρια)
1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι (62 ml)
1 1/4 φλιτζάνι νερό (312 ml)
1 μπουκάλι ψεκασμού
Τι πρέπει να κάνετε

Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και προσθέστε το αιθέριο έλαιο λεμονιού και το λευκό ξύδι.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα και βάλτε το στο μπουκάλι ψεκασμού μαζί με το νερό.
Ψεκάστε μονάχα με την απαιτούμενη ποσότητα, περιμένετε μερικά λεπτά και σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πανί από μικροΐνες για να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία αν προσέξετε ότι το έπιπλό σας μοιάζει ακόμα βρώμικο.
Γνωρίζατε αυτά τα σπιτικά κόλπα για να απομακρύνετε τη σκόνη; Σταματήστε να περιπλέκετε τη ζωή σας και δοκιμάστε κάποιο από αυτά την επόμενη φορά που χρειάζεται να καθαρίσετε το σπίτι σας.





Πηγή: meygeia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια