Θέλετε να χάσετε άμεσα βάρος; Ακολουθήστε την δίαιτα της λεπτίνης… Ελάτε να μάθουμε τι είναι και πως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό!

Θέλετε να χάσετε άμεσα βάρος; Ακολουθήστε την δίαιτα της λεπτίνης… Ελάτε να μάθουμε τι είναι και πως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό!



Έρχεται το καλοκαιράκι και ανησυχείτε για τα περιττά σας κιλά;
Εφαρμόστε από  σήμερα κιόλας την δίαιτα της λεπτίνης που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ!
Τι είναι όμως η λεπτίνη;

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη η οποία είναι η κυρίως υπεύθυνη για τις καύσεις λίπους στο σώμα μας.
Από αυτήν εξαρτάται η ποσότητα του λίπους που θα μετατραπεί σε ωφέλιμη για τον οργανισμό ενέργεια και η ποσότητα που θα αποθηκευτεί στο σώμα. Επίσης η ορμόνη αυτή σχετίζεται και με το αίσθημα πείνας που αισθανόμαστε, αλλά και με τη σεξουαλική διάθεση.
Παράγεται από τα λιποκύτταρα και ρυθμίζει την όρεξη για φαγητό, καθώς επίσης και τον μεταβολικό ρυθμό.

Ανάλογα λοιπόν με τις τροφές που θα καταναλώσουμε, θα τη διατηρήσουμε στα σωστά επίπεδα, ώστε να μην πεινάμε αλλά και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας. Η δίαιτα βασίζεται σε κάποιες «σούπερ τροφές» οι οποίες είναι:
Γκρέιπφρουτ, αμύγδαλα, σπανάκι, ντομάτα, αβγά, γιαούρτι, κεράσι, μήλο, ρόκα, μπρόκολο, λάχανο, πράσινο τσάι, καρότο, πιπεριά, λιναρόσπορος, βατό¬μουρο, μαρούλι, δημητριακά ολικής άλεσης, χυμός λεμονιού, πορτοκάλι. Μάλιστα, το χυμό λεμονιού επιβάλλεται να τον πίνετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν διψάτε ή πεινάτε.
Απαγορεύονται  αυστηρά:
Καφές
Ζάχαρη
Αναψυκτικά
Ζαχαρούχοι χυμοί
Γλυκά
Λιπαρές τροφές
Fast food
Junk food
Αλκοόλ
Ζαχαρούχα σκευάσματα
Μπισκότα, γκοφρέτες, κρουασάν κλπ.
Τρόφιμα που ενδείκνυνται για τη δίαιτα της λεπτίνης

Ντομάτες
Αυγά
Γιαούρτι
Λάχανο
Καρότο
Μαρούλι
Πιπεριές
Μπρόκολο
Σπανάκι
Grapefruit
Μήλα
Κεράσια
Πορτοκάλια
Χυμός από λεμόνι
Βατόμουρα
Δημητρια
Αμύγδαλα
Καρύδια
Τσάι.



Τα γεύματα στη δίαιτα της λεπτίνης είναι αυστηρά 3 ημερησίως και σε αυστηρό πρόγραμμα. Το πρωινό επιβάλλεται να έχει 12 ώρες διαφορά με το βραδινό, ενώ το μεσημεριανό αυστηρά απέχει 6 ώρες από το πρωινό και 6 από το βραδινό. Απαγορεύονται τα ενδιάμεσα γεύματα και τα σνακ, και η ποσότητα του κάθε γεύματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος της παλάμης.

Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται όλο το σύστημα, τονώνεται ο μεταβολισμός και ο οργανισμός αρχίζει τις καύσεις.
-Πού στηρίζεται η δίαιτα της λεπτίνης;

Σύμφωνα με μελέτες και έρευνες που έχουν διεξαχθεί αποδεικνύεται ότι η έλλειψη της λεπτίνης από τον οργανισμό οδηγεί στην παχυσαρκία το άτομο. Η μη παραγωγή λεπτίνης από τον οργανισμό οφείλεται σε μετάλλαξη του γονιδίου ob (obesity gene) στα λιποκύτταρα.

Η δίαιτα λοιπόν αυτή στηρίζεται στη βασική λειτουργία της πρωτεΐνης αυτής που ονομάζεται λεπτίνη. Η βασική αρχή της λειτουργίας του οργανισμού είναι πως το λίπος δημιουργεί ένα σήμα μέσω του αίματος, πως έχουμε χορτάσει και πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε. Έτσι, με τη διέγερση της λεπτίνης, εξαναγκάζεται ο οργανισμός σε διέγερση του μεταβολισμού και σε καύση περισσοτέρων θερμίδων και λίπους.

Από τι εξαρτάται η συγκέντρωση της λεπτίνης στον κάθε οργανισμό;

Όπως αναφέραμε, η λεπτίνη είναι η πρωτεΐνη εκείνη που παράγεται από τον οργανισμό και υπάρχει στο αίμα μας και καθορίζει την όρεξη και τον μεταβολισμό μας. Η συγκέντρωση της λεπτίνης στο αίμα του καθενός δεν είναι η ίδια και βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με τον αριθμό αλλά και το μέγεθος των λιποκυττάρων που υπάρχουν στο σώμα του καθενός. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως η λεπτίνη έιναι ένα είδος ρυθμιστή του οργανισμού μας, που επαγρυπνά με σκοπό τη διατήρηση του φυσιολογικού για το σωματότυπό μας βάρους.

Η δίαιτα της λεπτίνης στην όλη εφαρμογή της:

Σύμφωνα με τη δίαιτα της λεπτίνης, ανάλογα με τις τροφές που καταναλώνουμε, έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας, να αυξήσουμε τις καύσεις μας, να περιορίσουμε την όρεξή μας και να χάσουμε βάρος.


Το μυστικό σε όλη την δίαιτα:
Για την σωστή διεξαγωγή της δίαιτας θα πρέπει η κατανάλωση του φαγητού να γίνεται αργά. Να μασάμε πολύ καλά την τροφή για να προλαβαίνει ο εγκέφαλος να στείλει το μήνυμα κορεσμού και να μην καταναλώνουμε παραπάνω θερμίδες από αυτές που έχει ανάγκη ο οργανισμός.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια