Έφτασε στο σημείο να κόψει τις φλέβες της για να γλιτώσει η 10χρονη, που την βίαζε στην τουαλέτα ο παιδεραστής πατριός της....

Έφτασε στο σημείο να κόψει τις φλέβες της για να γλιτώσει η 10χρονη, που την βίαζε στην τουαλέτα ο παιδεραστής πατριός της....





Δεν άντεξε η μικρούλα και έκοψε τις φλέβες της ..



  
Το σκηνικό μιας ενείπωτης φρίκης ζούσε επί 5 έτη το ανήλικο κορίτσι που από την ηλικία των 10 ως και των 14 ετών κακοποιείτο κατ’ εξακολούθησιν σεξουαλικά από τον ακόλαστο πατριό της – Το κοριτσάκι λύγισε και μίλησε, αλλά μόνον αφότου η μητέρα της πήρε διαζύγιο – Συγκλονισμένο ακόμα και το έμπειρο δικαστήριο από την αναλγησία του δράστη, ο οποίος δεν επέδειξε ουδεμία μεταμέλεια για τις πράξεις του, ενώ αποκαλύφθηκε ότι η μικρή αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες της αποστρεφόμενη τον ευατό της – Όταν έκλεισε το κορίτσι τα 14 έτη άρχισε να την κλειδώνει στην τουαλέτα εξαναγκάζοντάς την σε στοματικό έρωτα – Αιχμές για την 7ετή κάθειρξη από την Αν. Παπαδοπούλου.



Την απόλυτη φρίκη ζούσε επί 5 χρόνια ανήλικη η οποία έγινε έρμαιο των σεξουαλικών ορέξεων του πατριού της, από την τρυφερή ηλικία των 10 μέχρι τα 15 της.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου «Και όλα αυτά υπό το κράτος φόβου και απειλών, έχοντας απωλέσει κάθε έννοια αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού. Θυμίζουμε επί τούτου τις αναφορές της μάρτυρος πως αηδίαζε τον ίδιο της τον εαυτό. Τόση ήταν η απόγνωση, που το 2010, σε ηλικία μόλις 12 ετών, έκοψε τις φλέβες της όχι για να αυτοκτονήσει, όπως ξεκαθάρισε, αλλά για να δώσει ένα σημάδι στον κατηγορούμενο μήπως και την λυπόταν και σταματούσε τις παρενοχλήσεις.
 Αντ’ αυτού ο κατηγορούμενος από τον επόμενο κιόλας χρόνο, αναβάθμισε τη σεξουαλική εκμετάλλευση απαιτώντας και πετυχαίνοντας πεοθηλασμούς».

Η ίδια βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τα όσα φρικτά έζησε πλάι του, όταν πλέον ενηλικιώθηκε και ήταν πλέον οριστικά μακριά από τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλακή χθες, από το Κακουργιοδικείο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της δημοσιογράφου Σόφης Ορφανίδου για την εφημερίδα «Πολίτης», η απόφαση του Κακουργιοδικείου δεν υπήρξε ομόφωνη, αλλά ελήφθη κατά πλειοψηφία.



Στο αιτιολογικό της αποφάσεως σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται ο βαθύς συγκλονισμός του Δικαστηρίου, αναφέροντας πως «όση υπόσταση κι αν επιχειρήσουμε να αποδώσουμε στις λέξεις, δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματική διάσταση των όσων έζησε και ένιωσε στα χέρια του κατηγορούμενου για 5 χρόνια το ανήλικο θύμα. Είναι αδύνατο να πιστεύουμε για τρίτο αμέτοχο παρατηρητή να αισθανθεί το τι περνούσε η ανήλικη, παγιδευμένη για χρόνια σε ένα σπίτι, γνωρίζοντας πως όποτε έλειπε η μητέρα της ήταν έρμαιο των σεξουαλικών επιθυμιών του κατηγορούμενου».

Ο γολγοθάς της ανήλικης ξεκίνησε από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών, όταν ο καταδικασθείς πατριός ξεκίνησε τα «τρυφερά» χάδια, προάγγελος της άγριας σεξουαλικής παρενόχλησης που ακολούθησε, ενώ όταν το κορίτσι έγινε 14 ετών την εξανάγκαζε σε επαναλαμβανόμενους πεοθηλασμούς στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το θύμα βρήκε το θάρρος και μίλησε αφού η μητέρα της έλαβε διαζύγιο από τον κατηγορούμενο, ενώ άξιο λόγου θεωρείται το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, δεν έδειξε σε κανένα σημείο της ακροαματικής διαδικασίας μεταμέλεια για τις «κατάπτυστες πράξεις του».



Σε ό,τι αφορά την ποινή που του επιβλήθηκε, δηλαδή ποινή φυλάκισης 7 ετών, το Κακουργιοδικείο αναφέρει ότι «η σοβαρότητα των διαπραχθέντων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο είναι έκδηλη από την προβλεπόμενη στο Νόμο ποινή, η οποία είναι η φυλάκιση μέχρι 20 χρόνια, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Καταπολέμησης της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας Θυμάτων Νόμου (2007). Ο Νόμος αυτός, όπως υποδεικνύουμε και στην απόφασή μας, έχει όντως καταργηθεί και αντικατασταθεί με νέο πιο σύγχρονο νομοθέτημα. Για κάποια αδικήματα μάλιστα προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και δια βίου.

Τούτου λεχθέντος, είναι προφανές ότι ο κατηγορούμενος θα κριθεί και θα του επιβληθεί ποινή στη βάση του Νόμου 2007 και περί αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία». Περαιτέρω συμπληρώνεται ότι η κάθε υπόθεση κρίνεται στη βάση των δικών της ιδιαιτεροτήτων και η όποια αναφορά είναι για καθοδήγηση μόνο.

Σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση η Αναστασία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας «Φωνή», ανέφερε ότι «σίγουρα θα μπορούσε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή». «Ωστόσο σημείωσε, είναι θετικό και καλό σημάδι που πλέον τα θύματα, όπως και στην περίπτωση της Έλενας Φραντζή, βρίσκουν το θάρρος και μιλούν».



Στην 14σελιδη απόφασή του το Κακουργιοδικείο, σχολιάζοντας την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από τη διάπραξη των αδικημάτων μέχρι σήμερα, αναφέρει «φρονούμε πως στην προκειμένη περίπτωση, λαμβάνοντας υπ` όψη την φύση της υπόθεσης και ειδικά των ακραίων συναισθημάτων του ανήλικου θύματος που δικαιολογημένα οδήγησαν σε καθυστέρηση στην καταγγελία, δεν θα πρέπει να προσμετρήσει προς όφελος του κατηγορούμενου. Εξάλλου, είναι ο κατηγορούμενος που εξασφάλισε την σιωπή του θύματος με απειλητικές και άλλες μεθοδεύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι δεν είναι δυνατό αυτή του η τακτική, να του αποφέρει και όφελος.

Από την καταγγελία (11/2016) μέχρι τη σημερινή επιβολή ποινής (6/2018), λαμβάνοντας υπόψη ότι έγινε και ακρόαση, δεν νομίζουμε να υπήρξε τόση και τέτοια καθυστέρηση που θα πρέπει να διαδραματίσει κάποιο σημαίνοντα ρόλο στην επιβολή της ποινής».








Πηγή: prototupo.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια