Έκτακτες ειδήσεις

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

2:13 π.μ. Ρένα Τζωράκη -Μανουκάκη 0 Comments

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματός του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Συγκεκριμένα τονίζει:

«Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν συμφωνούμε και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε συμφωνία για το Σκοπιανό που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία » .

«Θεωρώ», τονίζει ακόμα,
 «ότι είναι μια συνφωνία που δεν θα αποδεχθεί εύκολα ο Πρόεδρος της πΓΔΜ. Στην συνέχεια θα υποιγραφεί η συμφωνία αλλά δεν θα έχει ισχύ μέχρι να ψηφισθεί από την Βουλή των Σκοπίων.
 Θα πρέπει είπε να γίνει δημοψήφισμα να επανέλθει στην Βουλή με τα 2/3 και τότε θα έρθει στην Βουλή».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα: «Η δική μας θέση είναι ότι αφού γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκλιθεί και συμβούλιο πολιτικών αρηχγών για να αλλάξει την απόφαση του 1992».


Ο κ. Καμμένος επανήλθε στην πΓΔΜ λέγοντας ότι:
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η συμφωνία να γίνει δεκτή είτε από δημοψήφισμα είτε απο την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων». Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από όλη αυτή την διαδικασία.
 «Η Ελλάδα έχει κερδίσει κατ’ αρχήν στην διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν είναι η Ελλάδα που αποκόπτει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Η Ελλάδα είναι εκείνη που πήγε σε διαπραγματεύσεις με θέσεις που εμείς διαφωνούμε αλλά στην κατεύθυνση της λύσης».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας είπε ακόμα ότι «Εγώ ρισκάρω να πω ότι ο λαός της πΓΔΜ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί αυτή την συμφωνία. Καλώ τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, κυρίως τη ΝΔ.»

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα μιλώντας για την συμφωνία ότι αυτή που είναι στο τραπέζι περιέχει τους όρους της συμφωνίας Καραμανλή. Επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία τονίζοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι μια απόφαση που μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα.
 Εμείς ή ψηφίζουμε ή καταψηφίζουμε»
τόνισε  με έμφαση.

0 σχόλια: