ΝΕΟ χτύπημα στο κονκλάβιο της ΝΤΠ από τον νέο Ιταλό υπουργό αρμόδιο για την οικογένεια, Λορέντσο Φοντάνα!

ΝΕΟ χτύπημα στο κονκλάβιο της ΝΤΠ από τον νέο Ιταλό υπουργό αρμόδιο για την οικογένεια, Λορέντσο Φοντάνα!




Νέο χτύπημα στο κονκλάβιο της ΝΤΠ από τον νέο Ιταλό υπουργό αρμόδιο για την οικογένεια, Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος κινείται στα χνάρια του Β.Πούτιν και του Β.Ορμπάν. Δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι εννοεί να στηρίξει την αύξηση των γεννήσεων και τις οικογένειες της χώρας.
Η ιταλική κυβέρνηση φρόντισε να δώσει αμέσως το στίγμα της. Στις δηλώσεις του γραμματέα της Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, πριν και μετά την ορκωμοσία αποτυπώθηκε εκ νέου ο στόχος για μια νέα Ιταλία με εκδίωξη των παράνομων μεταναστών και μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών επιμένει ότι θα κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση για απέλαση περίπου 500.000 ανθρώπων, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Μάλιστα, σημείωσε ότι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης του θα είναι να «στείλει σπίτι τους» τους μετανάστες.
«Ήδη μίλησα με τον υπουργό Οικονομικών. Του είπα ότι πρέπει να προσέξουμε αυτά τα πέντε δισ. που ξοδεύουμε για να υποδεχόμαστε μετανάστες. Μου φαίνονται πολλά και μπορούν να περικοπούν» είπε νωρίτερα σε ομιλία προτού να ορκιστεί.
Όσο για τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάγιο, το σύνθημα του είναι «Η Ιταλία πρώτα».
Η ιδέα είναι να τιμωρήσει τις εταιρείες που μετακομίζουν εκτός των συνόρων, και περικόπτουν θέσεις εργασίας στη χώρα του, ένα θέμα που ήδη έχει απασχολήσει το κόμμα του από τα τέλη του 2013.
Πρόσθεσε με νόημα ότι θεωρεί πως νομικά «οι ομοφυλοφιλες οικογένειες του Ουράνιου Τόξου, δεν υπάρχουν».
Η δήλωση του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κεντροαριστεράς και των οργανώσεων για την υπεράσπιση των γκέι δικαιωμάτων, οι οποίες κατηγόρησαν τον συγκεκριμένο υπουργό της Λεγκα ότι αγνοεί με επικίνδυνο τρόπο την πραγματικότητα.
Ο ίδιος ο γραμματέας της Λεγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι πλέον και υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι πρόκειται για προσωπική άποψη του Φοντάνα, που δεν περιέχεται στο κυβερνητικό συμβόλαιο με τα Πέντε Αστέρια.
Πριν λίγο, ο Λορέντσο Φόντανα απάντησε ότι επιχειρείται υστερόβουλη πολιτική εκμετάλλευση των δηλώσεών του.
Στόχος της νέας ιταλικής κυβέρνησης η καταπολέμηση της ανεργίας, είπε ο Τζουζέπε Κόντε
Αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και νέος υπουργός Εργασίας και Ανάπτυξης, δήλωσε ότι «οι υπουργοί θα ξεκινήσουν να εργάζονται για να δημιουργήσουν εργασία».
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε απασχόληση για όποιον δεν έχει δουλειά, για να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και για όποιον θέλει να βγει στην σύνταξη», τόνισε ο Ντι Μάιο.
Παράλληλα, ο υπουργός αρμόδιος για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, Λορέντσο Φοντάνα, δήλωσε ότι «το θέμα δεν είναι η έξοδος από το Ευρώ, αλλά να μπορέσουν να τροποποιηθούν, κατά το δυνατό, οι συνθήκες, για να έρθουν πιο κοντά στα συμφέροντα των ιταλών».
«Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι λαοί που έχουν αυτή την επιθυμία», πρόσθεσε ο Φοντάνα, ο οποίος είναι στέλεχος της Λέγκα.
Ο Ματτέο Σαλβίνι, ο νέος υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, επανέλαβε ότι θα δουλέψει για να ενισχύσει την ασφάλεια των ιταλών και ότι θα αρχίσει να εργάζεται ήδη από απόψε.
Η Ιταλία γιορτάζει 72 χρόνια αβασίλευτης Δημοκρατίας
«Είναι η γιορτή όλων μας», δήλωσε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος επευφημήθηκε από μεγάλο αριθμό πολιτών.
«Οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας των ανθρώπων και του σεβασμού των δικαιωμάτων αποτελούν τις βάσεις της κοινωνίας μας αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης, στην οδό Φόρι Ιμπεριάλι, ήταν παρών και ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με κονκάρδα φτιαγμένη με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στο πέτο, και από κάτω καρφίτσα του κόμματός του.
«Ήδη σήμερα το απόγευμα θα πάω στο υπουργείο Εργασίας για να αρχίσω δουλειά. Νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.
Ο δε ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επανέλαβε ότι η πολιτική του δύναμη δεν πρόκειται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο διότι «πρόκειται για ένα αντιφατικό σχήμα, το οποίο δεν επελέγη από τους πολίτες με την ψήφο τους».





Πηγή: pentapostagma.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια