Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

ΚΑΡΚΙΝΟΣ στα ΝΕΦΡΑ: Γιατί να μην αμελείτε ΠΟΤΕ τον πόνο στα πλευρά;
Τα συμπτώματα του καρκίνου συνήθως περιλαμβάνουν μια ανεξήγητη αλλαγή στις φυσιολογικές διαδικασίες του σώματος. Αλλά, ο πόνος στα πλευρά, που δεν πάει υποχωρεί, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του καρκίνου των νεφρών, και θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό.

Ο καρκίνος στα νεφρά είναι ένας από τους συνηθέστερους καρκίνους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το NHS. Ο καρκίνος στα νεφρά συνήθως επηρεάζει τους ανθρώπους ηλικίας 60-79 ετών και είναι σπάνιος σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού είναι δύσκολο να εντοπιστούν και κατά κανόνα προσδιορίζονται μόνο μέσω εξετάσεων.

Καρκίνος στα νεφρά: Συμπτώματα

Η ιστοσελίδα με θέματα υγείας και ιατρικής WebMD αναφέρει: «Ίσως να είχατε συμπτώματα καρκίνου του νεφρού, όπως πόνο στο πλευρό σας, απώλεια βάρους, ή έντονη κόπωση. Ή ίσως ο γιατρός σας έχει βρει ένα ογκίδιο στα πλευρά σας κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εξετάσεως ή κάποιο σημάδι καρκίνου των νεφρών κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης για μια άλλη ασθένεια. Σε κάθε περίπτωση, για να επιβεβαιωθεί ο καρκίνος στα νεφρά, θα χρειαστείτε λεπτομερή φυσική εξέταση, ιστορικό υγείας και εξετάσεις. Ο γιατρός σας θα ελέγξει την κοιλιά και τα πλευρά σας ψάχνοντας για θρόμβους και θα ελέγξει για πυρετό και υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων».

Η εύρεση αίματος στα ούρα σας είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου των νεφρών. Το αίμα μπορεί να μην είναι εμφανές, αλλά αν τα ούρα σας είναι πιο σκούρα από το φυσιολογικό, μπορεί να είναι χρωματισμένα με αίμα.

Ένας όγκος, ή οίδημα στα πλευρά σας μπορεί να είναι επίσης ένα σημάδι της ασθένειας. Όμως, ο καρκίνος στα νεφρά έχει συνήθως πολύ μικρούς όγκους που δεν τους αισθάνεστε, οπότε μια ογκώδης μάζα είναι απίθανο να είναι καρκινική.

Αίτια

Η ακριβής αιτία του καρκίνου των νεφρών είναι άγνωστη.

Όμως, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου αυξάνεται εάν είστε υπέρβαρος, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των νεφρών.Το διαβάσαμε στο iatropedia

Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου