Έξυπνοι τρόποι για να μην ξηραθούν τα μαλλιά σας τώρα το Καλοκαίρι!

Έξυπνοι τρόποι για να μην ξηραθούν τα μαλλιά σας τώρα το Καλοκαίρι!




Για να μην τρέχεις για κούρεμα από Σεπτέμβρη!
Μπάνιο, θάλασσα, ηλιοθεραπεία, όλα τόσο αγαπημένα για εμάς και τόσο... εφιαλτικά για τα μαλλιά μας!

Πώς μπορούμε να τα περιποιήθουμε ώστε να είναι τέλεια πριν και μετά τη θάλασσα; Το καλοκαίρι τα μαλλιά αφυδατώνονται, πολλές φορές γίνονται ξηρά, άγρια οπότε θέλουμε μερικά tips ώστε τα μαλλιά μας ν΄αποκτήσουν ζωντάνια και να μην εμφανιζόμαστε το βράδυ στο μπαρ με ... κλάμερ!
Αποφεύγουμε το σεσουάρ, τα σίδερα ισιώματος ή αυτά για τις μπούκλες. Είναι ιδανική εποχή τώρα, ν΄αφήσουμε τα μαλλιά μας να "ξεκουραστούν" και να στεγνώνουν φυσικά. Εξάλλου αν τα περιποιηθούμε σωστά, πιστέψτε μας, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

2. Ξεπλένουμε πάντα τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα, ιδανικά με δροσερό νερό.

3. Όση ώρα είμαστε στην παραλία πρέπει να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τα μαλλιά μας όπως και το σώμα μας. Ένα αντιηλιακό μαλλιών σε σπρέυ, όχι μόνο προστατεύει τα μαλλιά, αλλά τα ενυδατώνει και τους χαρίζει υπέροχο άρωμα. Εμείς δοκιμασαμε το SUN LIGHT SPRAY +summer hair saver complet της AVON, που και μας άρεσε πολύ, έδωσε απαλότητα στα μαλλιά (εκτός της προστασίας), ωραίο άρωμα και είναι και οικονομικό. Για να μην το ξεχνάτε, βάλτε το στην τσάντα σας μαζί με τα αντιηλιακά σας.

Δείτε ακόμη: Neon Nails: H απόλυτη τάση για το φετινό καλοκαίρι! Δώσε μια διαφορετική πινελιά στο μανικιούρ σου!

4. Δεν ξεχνάμε να φοράμε καπέλο. Αφού βάλουμε το αντιηλιακό μας σπρέυ, φοράμε και το καπέλο μας. Τα μαλλιά, θα υποστούν πολύ λιγότερη ταλαιπωρία, από το να τα έχουμε εκτεθειμένα στον ήλιο.

5. Μια φορά την εβδομάδα κάνουμε μια μάσκα μαλλιών για θρέψη κι ενυδάτωση. Και την αφήνουμε γι αρκετή ώρα να δράσει. Μπορούμε και μόνες μας να φτιάξουμε μάσκες μαλλιών, με σπιτικά, φυσικά υλικά.

6. Ένα άλλο φοβερό tip είναι το λίγο λάδι καρύδας στα μαλλιά (ειδικά στις άκρες) πριν βγούμε στον ήλιο. Γενικά το λάδι καρύδας είναι θαυματουργό τόσο για τα μαλλιά όσο και για το σώμα (φοβερό μαύρισμα).

7. Πίνουμε πολύ νερό. Το νερό κάνει πολύ καλό στον οργανισμό, τον ενυδατώνει και φυσικά και στα μαλλιά μας.

8. Βουρτσίζουμε σωστά τα μαλλιά μας. Απαλά, χωρίς να σκίβουμε γιατί καταστρέφεται η τρίχα κι όταν συναντάμε κόμπους, προσπαθούμε με τα δάχτυλά μας να τους "λύσουμε" κι ύστερα απαλά με τη βούρτσα, ξεκινώντας από την άκρη κι όχι από τη ρίζα.




Λογοτεχνικό περιβόλι!




Πηγή: youweekly.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια