"Όμορφο είναι…" Με την πένα του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού , για το Λογοτεχνικό περιβόλι©.

"Όμορφο είναι…" Με την πένα του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού , για το Λογοτεχνικό περιβόλι©.







Όμορφο είναι να σε αγαπούν, και παραπάνω από όμορφο, θεϊκό θα έλεγα, αλλά αν πρώτα δεν έχεις μάθει να αγαπάς εσύ, και μάλιστα πρωτίστως τον εαυτό σου, εξάρτηση λέγεται αυτό που ζεις.
Όμορφη είναι η βόλτα στο δειλινό, αγκαλιά με το ταίρι σου, αλλά περπάτησες ποτέ και μόνος εκεί, παρέα με τις φωνές σου; Μήπως γυρεύεις σκέφτομαι, οι αγκαλιές των άλλων να πνίξουν τα λόγια της σιωπής σου;
Όμορφο είναι το χέρι να σου κρατούν, ζεστασιά και συντροφικότητα αποπνέει. Πάρε όμως πρώτα τα χέρια τα δικά σου, και στο ύψος της καρδιάς απόθεσέ τα. Μην αισθανθείς άραγε την παγωνιά εκεί και στο χέρι το δανεικό ψάχνεις να τη ζεστάνεις;
Όμορφα γέρνει ο ήλιος στο βασίλεμά του, όταν μέσα από τα μάτια του συντρόφου σου τον αντικρίζεις. Αλλά πάντα θα απορώ! Δύει ποτέ του άσκημα, ή την ασκήμια της ψυχικής μου διάθεσης εκείνος καθρεφτίζει;
Όμορφη είναι σε όλα της τούτη η ζωή. Μόνο που εκεί έξω να μην την ψάχνεις την ομορφιά γιατί όποτε τη βρίσκεις, φευγαλέα θα γίνεται! Είναι τα μάτια που κοιτούν αυτά που φταίνε και όχι αυτό που βλέπεις!




Σύντομο βιογραφικό  του συγγραφέα Δημήτρη  Νομικού:



Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά, στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα.
Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να προβληματίζεται με τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο.
Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva για τις δυνατότητες που έχουμε σαν άνθρωποι, ξεκινώντας έτσι το οδοιπορικό του στα μονοπάτια της αναζήτησης.
Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου, μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία.
Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων.
Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική, προσπαθώντας να απαντήσει τα ερωτήματά του.
 Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για την νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης.
Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ.
Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Γεύματα… ζωής, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ.
Δείτε περισσότερα άρθρα στη σελίδα του:
Στοιχεία επικοινωνίας με το συγγραφέα:
  
https://www.facebook.com/

Η φωτογραφία και τα βιβλία  του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού:






 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια