Η ΟΜΙΛΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στον ΤΣΙΠΡΑ και ΚΑΜΜΕΝΟ:» Σας αξίζει το ΝΟΜΠΕΛ πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ!»

Η ΟΜΙΛΙΑ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στον ΤΣΙΠΡΑ και ΚΑΜΜΕΝΟ:» Σας αξίζει το ΝΟΜΠΕΛ πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ!»






Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Βουλής Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Βουλή και πρόσθεσε: «Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε».

Εξήγησε ότι κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους και συμπλήρωσε: «Ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας».

«Αυτός ο άνθρωπος που είδατε πριν από λίγο στο βήμα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και μόνο για αυτή τη μνημειώδη ομιλία άξιζε η πρόταση μομφής. Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και κυνισμού αυτή η αίθουσα δεν έχει ξαναδεί. Αν και δεν είναι εδώ να ακούσει. Έφυγε αμέσως. Αναρωτιέμαι γιατί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Επιλέξαμε την κατάθεση μομφής με ένα σκοπό να θέσουμε όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, Ψήφος κατά της πρότασης μομφής είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ αύριο.
Όποιος την ψηφίσει παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα.
Θα έρθει προς κύρωση πολλούς μήνες αργότερα και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει. Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, συμπεριλαμβανομένων των ΑΝΕΛ.
Στα λόγια οι ΑΝΕΛ διαφωνούν, ισχυρίζονται ότι δε θα κυρώσουν τη συμφωνία. Μας λένε δε θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση τώρα, αλλά κάποια βολική στιγμή στο μέλλον. Στηρίζουν όμως ταυτόχρονα με πάθος τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ που τη διαπραγματεύθηκαν και την υπογράφουν αύριο. Δεν παραιτούνται καν από τις υπουργικές τους καρέκλες.
Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους.
Επειδή κάτι διαβάζω για Νόμπελ Ειρήνης, εδώ σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης.
Εχουν περάσει κι άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μια ξεχωριστή θέση για τον Πάνο Καμμένο.
Ο Τσίπρας ουδέποτε επιδίωξε οποιαδήποτε συναίνεση με τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης για διαμόρφωση εθνικής γραμμής, έκανε μυστική διπλωματία με διαρροές και υπονοούμενα
Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν λύση, οποιαδήποτε λύση
Εχουμε το εξής παράδοξο: Ο κ Τσίπρας που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ σπεύδει να βάλει στο ΝΑΤΟ του γείτονές μας. Επιχειρεί έναν συμψηφισμό εντυπώσεων για να καλύψει το μνημόνιο και τις αντιδράσεις. Εκεί κάνετε λάθος.
Μια άλλη πιο σύνθετη εξήγηση λέει πως ο κ Τσίπρας υλοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν πρόθυμο να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες. Φαντάζομαι ότι εσείς και ο Κοτζιάς θα επιχειρήσετε μία βουτιά στο παρελθόν, αλλά από αύριο η Ιστορία θα γράψει ότι εσείς είπατε ναι σε όλα αυτά που οι προκάτοχοι σας είπαν όχι.
Ο αλυτρωτισμός μέσω του Μακεδονισμού πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα. Το erga omnes ουσιαστικά δεν διασφαλίζεται.
Η Βουλγαρία τα αναγνώρισε ως Μακεδονία αλλά δεν αναγνώρισε ποτέ μακεδονική γλώσσα. Γιατί άπαξ και αποδέχεστε την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας, ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι άνευ περιεχομενου.
Που είναι το Σεβάρνα Μακεντόνια. Μάλλον δεν ξέρετε που βάζετε την υπογραφή σας
Αμφιβάλω εάν είχατε διαβάσει τη συμφωνία που σας σέρβιρε ο κύριος Κοτζιάς.
Οι εκλογές είναι θέμα μηνών και θα πάρετε τη θέση που σας αξίζει: του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία της μεταπολίτευσης.



Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια