Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

-Πού οδηγούμαστε με την έκρηξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και την κατάρρευση της ελληνικής ;
Η «έκρηξη» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και η κατάρρευση της ελληνικής σε νούμερα:
 Πού οδηγούμαστε.
Γράφει: Πέτρος Αναστασίου


O Οργανισμός Αμυντικών και Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών της Τουρκίας ανακοίνωσε την έκθεση πεπραγμένων για το 2017 και όντως τα αποτελέσματα προκαλούν... μελαγχολία, αν τα συγκρίνεις με τα εν Ελλάδι αποτελέσματα της αμυντικής βιομηχανίας που εκτός από δύο-τρεις ελληνικές ιδιωτικές βιομηχανίες, όλες οι άλλες έχουν καταστραφεί λόγω της εγκληματικής πολιτικής του κράτους κατά της ασφάλειας της χώρας και της οικονομίας.

Σύμφωνα με την έκθεση ο κύκλος εργασιών του Κλάδου έφτασε τα 6,7 δισ. δολ. (!), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με το 2016. Το μεγαλύτερο ποσό – 2,4 δισ. δολάρια – προέρχεται από την πώληση στρατιωτικών οχημάτων.

Στην Ελλάδα ο συνολικός κύκλος εργασιών κατεστραμμένης κρατικής και ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας δεν ξεπερνά τα 190 εκατ. ευρώ ετησίως!

Και από αυτό τον αριθμό το 40% αφορά την Theon Sensors, την INTRACOM και την ISI!

To υπόλοιπο ποσοστό αφορά κυρίως την ΕΑΒ που εισπράττει από την «αγελάδα» που λέγεται «Πολεμική Αεροπορία» και η οποία κάνει το 50% του τζίρου της ΕΑΒ.

Οι αποσύρσεις σχεδόν όλων των μαχητικών δεύτερης γενιάς (εκτός των αναβαθμισμένων F-4E PI), έφεραν κατάρρευση και στις πωλήσεις της ΕΑΒ οι οποίες μέσα σε μία 15ετία μειώθηκαν κατά 70% (από 236 εκατ. το 2003 έπεσαν στα 80 εκατ. πέρσι)!

Ακολουθούν στη τουρκική έκθεση τα αεροναυπηγικά προϊόντα – 1,13 δισ. δολάρια – όπλα, πυρομαχικά και πύραυλοι – 828 εκ. δολάρια – προϊόντα πολιτικής αεροπορίας – 650 εκ. δολάρια – ναυτικά προϊόντα – 569 εκ. δολάρια – συντήρηση – 171 εκ. δολάρια – υποστήριξη – 134 εκ. δολάρια – άλλα προϊόντα – 650 εκ.

Οι εξαγωγές έφτασαν το 1,82 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,6% σε σχέση με το 2016.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και 684 εκ. δολάρια πώλησης σε τελικούς χρήστες, ενώ τα λοιπά χρήματα προήλθαν από πωλήσεις σε ξένες εταιρείες ενδιάμεσων προϊόντων.

Στην Ελλάδα Theon Sensors και INTRACOM , εξάγουν περίπου 80 εκατ. ετησίως και... μέχρι εκεί!

Και από αυτές τις εξαγωγές, μόνο η Theon Sensors με τα ηλεκτροοπτικά της, εξάγει δικής της ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντα, ενώ η INTRACOM αναλαμβάνει βασικά υποκατασκευαστικό έργο ξένων βιομηχανιών!

Η έκθεση του τουρκικού Οργανισμού και τονίζεται ότι οι πωλήσεις έχουν τεράστια προοπτική στην Μέση Ανατολή, στις «τουρκικές» δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Στα τέλη του 2017 ο κλάδος απασχολούσε 44.740 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2016, δημιουργώντας 10.000 περίπου νέες θέσεις εργασίας.

Οι εισαγωγές ανταλλακτικών, πολύ περιορισμένες: Μόλις 1,54 δισ. δολάρια  απαρτίων απαραίτητων για την εγχώρια παραγωγή, αλλά και την δημιουργία αποθέματος.

Το ήμισυ των εισαγωγών προέρχεται από την Ευρώπη και το 35% από τις ΗΠΑ. Το υπόλοιπο 15% από Ρωσία και Κίνα, κυρίως.

Το ζήτημα είναι πλέον κρίσιμο: Η ισχύς των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους κρίνεται εν πολλοίς από αυτή της πολεμικής βιομηχανίας του. Η υπόθεση «αμυντική βιομηχανία» εξελίσσεται σε τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα σε σχέση με την κολοσσιαία ανάπτυξη της αντίστοιχης τουρκικής...

Πηγή: pronews.gr

Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου