Η ΜΟΣΧΑ τοποθέτησε mega-ραντάρ στη Κούβα. Το Κρεμλίνο θα «ακούει» και θα καταγράφει τα πάντα!!!

Η ΜΟΣΧΑ τοποθέτησε mega-ραντάρ στη Κούβα. Το Κρεμλίνο θα «ακούει» και θα καταγράφει τα πάντα!!!








Ο μεγαλύτερος διεθνής πιστωτής και εμπορικός εταίρος της Κούβας είναι η Κίνα, η οποία έχει επενδύσει στην χώρα  120 εκατομμύρια δολάρια με την κατασκευή λιμένα εμπορευματοκιβωτίων .
Τα τελευταία τρία χρόνια, πολλές κινεζικές εταιρείες ανακοίνωσαν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας στην Κούβα.
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ο κόσμος θα ζήσει ξανά μια νέα μεγάλη πυραυλική κρίση: Ο B.Πούτιν ετοιμάζει ρωσική στρατιωτική βάση στην Κούβα στο κατώφλι των Ηνωμένων Πολιτειών σε αντίποινα για την Βαλτική!), είχαμε αναφέρει ότι η  επόμενη κίνηση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ στην Βαλτική και την επικείμενη τοποθέτηση πυραύλων Patriot , θα είναι η δημιουργία μιας μεγάλης ρωσικής  βάσης στην Κούβα.
Σε μια κατάσταση όπου οι ΗΠΑ και η Ρωσία συγκρούονται πλέον  σε τρία μέτωπα,  Βαλτική,  Ουκρανία και Συρία, τη Μόσχα θα παίξει και πάλι  το «χαρτί» της Κούβας.
Η χώρα αυτή , η οποία έχει εδώ και δεκαετίες ήταν ένα αγκάθι στα μάτια των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτή τη φορά το «κλειδί» είναι στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και  Κούβας είναι το πετρέλαιο και το αντάλλαγμα είναι η  δημιουργία μεγάλης στρατιωτικής βάσης .


Από το 2014, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού είχε δηλώσει ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα στη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και, φυσικά, στην Κούβα.
Πληροφορίες του ρωσικού τύπου κατά διαστήματα ομιλούν  για την δημιουργία όχι μόνο μία  βάσης αλλά ολόκληρου πλέγματος βάσεων διαφόρων τύπων σε Κούβα,  Νικαράγουα, Βενεζουέλα , και άλλες χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής σε αντιστάθμισμα των επιθετικών κινήσεων των ΗΠΑ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Το όλο αυτό σχέδιο όμως έρχεται σε πλήρη και ολοκληρωτική αντίθεση με το σχέδιο των ΗΠΑ για έλεγχο της περιοχής ολόκληρης της περιοχής,  και σίγουρα προμηνύει εξελίξεις και παρόμοιες αντιδράσεις των ΗΠΑ , σε Καζακστάν, Γεωργία και Ανατολική Ουκρανία.



Η Τουρκία δεν εξαιρείται από το όλο σχέδιο μιας και κατά την κρίση της Κούβας το 1962 , ακυρώθηκε νατοϊκή βάση σε αντιστάθμισμα της απόσυρσης των ρωσικών πυραύλων στο ίδιο νησί, σύμφωνα με ομολογία του ίδιου του γγ της ΕΣΣΔ Ν.Χρουτσώφ .






Πηγή: pentapostagma.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια