Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Ελάτε να μάθουμε τους βασικούς κανόνες της οικιακής υγιεινής.
Αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε σεντόνια και να αερίζετε τους χώρους στους οποίους περνάτε αρκετό από τον χρόνο σας; Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για ένα «υγιές» και καθαρό σπίτι!

Ακόμα και αν οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι το φόρτε σας, είναι λογικό να ενδιαφέρεστε για την υγιεινή του σπιτιού σας, καθώς επηρεάζει άμεσα, τόσο τη δική σας υγεία, όσο και των αγαπημένων σας προσώπων ή και των κατοικίδιών σας, εάν έχετε.

Από την άλλη, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν πολλές φορές να διατηρούμε τα επίπεδα υγιεινής, στους χώρους που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όσο υψηλά θα θέλαμε.

Γι’ αυτό συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 5 βασικούς κανόνες οικιακής υγιεινής που μπορείτε να ακολουθείτε σχεδόν σε καθημερινή βάση προκειμένου να διατηρείτε την υγιεινή του σπιτιού σας χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια!

Κανόνας 1ος: Συχνή ανακύκλωση του αέρα.

Ιδιαίτερα τις περιόδους όπου ασθένειες και μικρόβια βρίσκονται σε έξαρση, ο συχνός αερισμός των δωματίων είναι απαραίτητος. Ανοίξτε τα παράθυρα το πρωί μόλις ξυπνήσετε και ξεκινήστε τη μέρα σας εισπνέοντας καθαρό αέρα. Αυτό θα αναζωογονήσει τόσο εσάς όσο και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας!

Ένας ακόμα καλός λόγος για να αερίζετε συχνά το σπίτι σας είναι η χρήση χημικών καθαριστικών. Δυστυχώς, αυτά τα καθαριστικά εξοντώνουν, εκτός από τα μικρόβια, και τον καθαρό αέρα. Φροντίζοντας για την καθημερινή ανακύκλωση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, φροντίζετε και για τη διατήρηση της υγιούς ατμόσφαιρας μέσα στο σπίτι.

Κανόνας 2ος: Συχνή αλλαγή σεντονιών.

Υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από την αίσθηση του να ξαπλώνετε σε καθαρά, φρεσκοπλυμένα σεντόνια; Αλλάζοντας τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα θα είστε σε θέση να απολαμβάνετε αυτήν την αίσθηση, ενώ παράλληλα θα διατηρείτε και την υγιεινή των σεντονιών σας σε πολύ καλό επίπεδο.

Εάν πάλι το συγκεκριμένο διάστημα σας φαίνεται μικρό, μπορείτε να αποφασίσετε ότι θα αλλάζετε σεντόνια κάθε δύο εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος κανόνας προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού!

Κανόνας 3ος: Συχνή αλλαγή πετσετών.

Οι πετσέτες που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο, τα χέρια και το μπάνιο σας μπορεί φαινομενικά να σας φαίνονται καθαρές μετά από μερικές χρήσεις, είναι όμως φορείς πολλών μικροβίων. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως βρίσκονται στο μπάνιο, που είναι ένα δωμάτιο το οποίο δεν αερίζεται σωστά και έχει πολλά μικρόβια.

Αλλάζοντας συχνά τις πετσέτες σας θα αποφύγετε την επαφή με τα μικρόβια, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε και την όμορφη αίσθηση της καθαρής πετσέτας στο σώμα σας.

Κανόνας 4ος: Χρήση προστατευτικού για την οδοντόβουρτσα.

Εάν χρησιμοποιείτε το γνωστό ποτηράκι για την αποθήκευση της οδοντόβουρτσάς σας και όχι κάποιο συρτάρι, τότε θα πρέπει να μην ξεχνάτε το προστατευτικό καπάκι μετά από κάθε χρήση. Και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει ό,τι και με τις πετσέτες. Ο χώρος του μπάνιου περικλείεται από μικρόβια τα οποία πρέπει να εμποδίσετε από το να εισχωρήσουν στο σώμα σας.

Κανόνας 5ος: Απαγόρευση των παπουτσιών στο σπίτι.

Μπορεί ο συγκεκριμένος κανόνας να σας φαίνεται κάπως τραβηγμένος, όμως αν σκεφτείτε πού έχουν πατήσει τα παπούτσια σας θα δείτε ότι είναι απαραίτητος για ένα υγιεινό σπίτι. Και επειδή η προνοητικότητα είναι το παν, μπορείτε να τοποθετήσετε μια ντουλάπα ή ένα ράφι δίπλα στην κεντρική είσοδο και να τα μετατρέψετε σε παπουτσοθήκη. Έτσι δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να περπατήσετε στο σπίτι με τα παπούτσια σας και θα παροτρύνετε τους επισκέπτες σας να κάνουν το ίδιο!

Τώρα που μάθατε πώς μπορείτε να διατηρήσετε την υγιεινή του σπιτιού σας ακολουθώντας 5 απλούς κανόνες, το μόνο που μένει είναι να ορίσετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας! Μπορείτε να αναθέσετε σε κάθε μέλος της οικογένειάς σας μια αρμοδιότητα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλετε στη σωστή υγιεινή του σπιτιού.

Θεματολογία

"Συνομιλία στο Φως" (ταξίδια -προορισμοί) Αιχμηρά ανέκδοτα Αξιοθέατα Απαντήσεις στα γιατί σας Αποσπάσματα από βιβλία Αρχαία Ελλάδα Άρωμα Κρήτης Αστρολογία Αυτό το ήξερες; Αφιερώματα Βιβλιοπαρουσιάσεις / Κριτικές Βίντεο Για τους λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας γιατί το γέλιο κάνει καλό στην Υγεία!!! Γράφουν... Διατροφικά και Θεραπευτικά Διάφορα- ενδιαφέροντα Διεθνή Έγραψαν για μένα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ειδήσεις Κρήτη Ειδήσεις με Νόημα και Ομορφιά Ειδήσεις που δεν πρέπει να περνανε απαρατήρητες ΕΙΚΟΝΕΣ εικόνες με Νόημα από το διαδίκτυο Είπαν και έγραψαν Εκδηλώσεις Έκτακτες ειδήσεις Ελεύθερη ώρα Ελλάδα -αγαπημένος προορισμός Ελληνική γλώσσα Ενημέρωση- Έρευνα- Διάφορα επιστημονικά... Επικαιρότητα Επικαιρότητα - Απόψεις Επικήδειος Λόγος Επιλεγμένα άρθρα από τις εφημερίδες και μπλοκ Εποχιακά Εργασιακά Ευζήν Ευχές Η σκέψη της μέρας με ένα όμορφο τραγούδι Η σκέψη της μέρας με μια όμορφη μουσική σύνθεση Η σφραγίδα της ημέρας Θεολογικά ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Θετική στάση Ζωής: Ιστορίες- παραμύθια με Νόημα Ιστορικές αναδρομές Κάθε μέρα μια μικρή σκέψη Καιρός Καλημερίσματα Καλημερίσματα- προβληματισμοί Καλό απόγευμα Καλωσορίσματα στους Αναγνώστες του Ιστολογίου μου Κινητές εικόνες Κοινωνικά Λαογραφικά Λόγια ενθάρρυνσης Λόγια Σοφίας Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ Μεγάλοι ποιητές Μεγάλων λόγια Μεγάλων ποιήματα Μεγάλων ποίηση Μουσικά θέματα Νέα Τάξη Πραγμάτων Νεοέλληνες σύγχρονοι στιχουργοί Νεοέλληνες / Σύγχρονοι ποιητές Ο Λόγος της μέρας Οι απόψεις μου Οι σκέψεις μου Οι στίχοι της μέρας Οι συμβουλές μας Οικονομία όμορφες ιστοριούλες Ομορφιά Παγκόσμια ημέρες: Παιδεία – σχολείο μαθητές-φοιτητές-στατιστικά Παιδεία- εκπαίδευση Παράξενα-Περίεργα- Δημοφιλή Περιβάλλον Περιοδικό Λάχη Πνευματικά λόγια Ποιήματα- προσωπικές στιγμές -σκέψεις μου ΠΟΛΙΤΙΚΗ που δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες… που μου αρέσουν Προσευχές Πρωτοχρονιάτικα Σαν σήμερα Σήμερα γιορτάζουν Σπίτι- Οικογένεια- Γυναίκα-Άνδρας- Παιδιά Συγκινητικά λόγια Συνεντεύξεις Συνταγές- Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική Τα βιβλία μου Τα βίντεό μου Τα καλύτερα από το διαδίκτυο- όμορφες ιστοριούλες Τα καλύτερα του διαδικτύου Τα ποιήματα μου Τα ποιήματά μου Τέχνες- Γράμματα_ Μουσική- Πολιτισμός- Διάφορα Τεχνολογία της Ρένας Τζωράκη Το γνωμικό της ημέρας με αφορμή την επέτειο γεννήσεως ή θανάτου του αναφερόμενου… Το εδάφιο της ημέρας Το κήρυγμα της ημέρας Το ποίημα της μέρας τρυφερές Καληνύχτες Ύμνοι Φιλελληνικά θέματα Φωτογραφήματα Φωτογραφίες-εικόνες Φωτογραφικά αποφθέγματα Φωτοποιήματα της ημέρας Χαικού χιουμοριστικά Χρήσιμα- Μικρά μυστικά Χρόνια πολλά Ψήγματα Σοφίας Eιδήσεις Eυζήν Mεγάλοι ποιητές Recent Posts Tα ποιήματά μου