Πολίτες ανέβασαν τον ΗΛΙΟ της Βεργίνας στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και ο Μπουτάρης σε ανθελληνική κίνηση, έστειλε υπαλλήλους και την ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ…!!!

Πολίτες ανέβασαν τον ΗΛΙΟ της Βεργίνας στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και ο Μπουτάρης σε ανθελληνική κίνηση, έστειλε υπαλλήλους και την ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ…!!!





Άρχισαν τα δύσκολα. Σε μία προκλητική κίνηση προχώρησαν σήμερα οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μια επιπλέον σημαία κυμάτιζε προ ολίγων ημερών στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης μετά τη συγκέντρωση για τη Μακεδονία που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ομάδα πολιτών ανέβασε τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας σε έναν από τους ιστούς, δίπλα στην ελληνική σημαία, τη σημαία του δήμου Θεσσαλονίκης και τη σημαία της ΕΕ που βρίσκονται εκεί.

«Η σημαία κατέβηκε σήμερα το μεσημέρι από υπαλλήλους του δήμου», διευκρινίζει στην Thessnews ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς, λέγοντας πως η εν λόγω σημαία δεν έχει καμία σχέση με τον δήμο.

Σίγουρα, βάση πρωτοκόλλου, η σημαία δεν πρέπει να υπάρχει εκεί, όμως γιατί τόση βιασύνη;

Πειράζει η σημαία της Βεργίνας και εάν ναι, ποιούς;


«Δεν προβλέπεται να υπάρχει η συγκεκριμένη σημαία και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει», αναφέρει χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο κ. Ψαρράς.

Το ερώτημα είναι αλλο βέβαια, γιατί η σημαία της Βεργίνας δεν βρίσκεται εδώ και καιρό στο Δημαρχείο, έστω και για συμβολικούς λόγους.

Η κίνηση αυτή προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και προβληματισμό.

Ανοικτούς λογαριασμούς για το μέλλον αφήνει η συμφωνία με τα Σκόπια για την ονομασία, τους οποίους θα βρίσκουμε μπροστά μας για αρκετά χρόνια, όπως φαίνεται.

Όπως έχουμε αναφέρει, θα ξαναγραφτεί όμως και η… Ιστορία, καθώς μία επιτροπή θα εξετάσει όλα τα βιβλία στα σχολεία και θα αποφασίσει για αλλαγές σε βιβλία-χάρτες- άτλαντες, όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στην… Ελλάδα, καθώς οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι έχουμε σχολική ύλη με στοιχεία… αλυτρωτισμού.

Επίσης η συμφωνία προβλέπει ότι αν ένα μέρος από τα δύο ενοχλείται από κάποιο σύμβολο της άλλης πλευράς, αυτή υποχρεούται να το αλλάξει!






Πηγή: pentapostagma.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια