Η Ελλάδα αναγνωρίζει τα Σκόπια σαν «Βόρεια Μακεδονία» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ! ΜΗ αναστρέψιμη η εξέλιξη...

Η Ελλάδα αναγνωρίζει τα Σκόπια σαν «Βόρεια Μακεδονία» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ! ΜΗ αναστρέψιμη η εξέλιξη...



Με έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ αναγνωρίζεται η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» από την Ελλάδα προκειμένου να ετοιμαστεί στις 11-12 Ιουλίου στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, η ένταξη των Σκοπίων ως «Βόρειας Μακεδονίας»!

Πρόκειται για μια εξέλιξη νομικά μη αναστρέψιμη, ειδικά σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ, η οποία μάλιστα αφήνει έκθετη την Ελλάδα σε τυχόν προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο!

Δηλαδή την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» δεν μπορούμε να την πάρουμε πίσω!


Αντίθετε με ότι διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος η αποδοχή της αποστολής πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», έχει σταλεί πριν καν ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα στα Σκόπια που να επικυρώνει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ!

Χθες σε δημόσια συζήτηση στο δημαρχείο της Κηφισιάς την οποία συντόνισε ο διευθυντής του pronews.gr και του περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, Τάσος Γκουριώτης και στην οποία μετείχαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και νομικός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και ο νομικός και επίκουρος καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου, Αγγελος Συρίγος επίσης αναγνώρισαν ότι η υπογραφή Ν.Κοτζιά στις Πρέσπες «παράγει αποτελέσματα από τα οποία είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν μελλοντικά και αν ακόμα συμβεί αυτό, η εθνική ζημιά θα είναι τεράστια».

Μέσα σε μια κατάμεστη από πολίτες, αίθουσα, οι τρεις ομιλητές, σημείωσαν ότι «Η υπογραφή Κοτζιά ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη χώρα και στην Μακεδονία».

Ο Π.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «Ενα από τα δύο προκεχωρημένα οχυρά της Ελλάδας, η Μακεδονία και το Αιγαίο κινδυνεύουν. Διαφορετικές οι απειλές, αλλά για την Μακεδονία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Εχουμε υπογραφή Ελληνα υπουργού Εξωτερικών σε κείμενο διεθνούς συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών με τις υπογραφές τους δεσμεύουν την χώρα σε τέτοιες συμφωνίες. Μας δεσμεύει μία τέτοια συμφωνία. Θα πρέπει να δώσουμε τεράστιο αγώνα για να την ανατρέψουμε και δεν θα είναι χωρίς απώλειες αυτός ο αγώνας».

Ο Χ.Γιαλλουρίδης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Δυστυχώς η ηγεσία της χώρας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών και έσπευσε να υπογράψει ένα κείμενο το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι δεσμευτικό.

Παράγει αποτελέσματα τα οποία είναι άκρως αρνητικά για την Ελλάδα. Στέλνουμε μήνυμα διεθνώς ότι "συζητάμε τα πάντα" σε ότι αφορά τα ιστορικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα και κυρίως ότι υποχωρούμε στις πιέσεις, όποιος και αν είναι διακύβευμα. Ερχονται καταστάσεις δύσκολες».

O Aγγελος Συρίγος υπογράμμισε ότι: «Η συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες δύσκολα ανατρέπεται και ακόμα πιο δύσκολο θα είναι να ανατραπεί χωρίς απώλειες για τη χώρα. Είναι αστειότητες η θέση ότι θα περάσει σε δύο χρόνια από τη Βουλή. Ηδη στο ΝΑΤΟ γίνεται δεκτή ως «Βόρεια Μακεδονία» και τα στελέχη τους ως «Μακεδόνες». Δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό άμεσα. Το ότι πρέπει να ανατραπεί είναι σίγουρο. Το με ποιο κόστος θα ανατραπεί είναι κάτι που θα το μετρήσουμε στην πορεία».

Το ίδιο σημείωσε και η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών την εποχή του βέτο στο Βουκουρέστι κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Στο ΝΑΤΟ το 2008 πήγαμε ενωμένοι «σαν γροθιά» με τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πετύχαμε τη ματαίωση της ένταξης των Σκοπίων. Τώρα έχει φύγει ήδη επιστολή που τους κάνει δεκτούς ως "Βόρεια Μακεδονίας". "Η χώρα έχει επιβιώσει γραφικών, ανεύθυνων, διεφθαρμένων κλπ. πολιτικών|" έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με γελοιότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή μας».

Ο  Ζόραν Ζάεφ ευρισκόμενος  σήμερα, στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του Στρατού της χώρας είπε:

 «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Μάλιστα συνέχισε τα περί… εισόδου στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας ανοικτά τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός Στρατός», χωρίς να υπάρχει πουθενά ο όρος «βόρεια», δίνοντας το στίγμα πως θα αυτοαποκαλούνται οι Σκοπιανοί και μετά την έγκριση της συμφωνίας από  τα κοινοβούλια των δύο χωρών, εάν βέβαια γίνει κάτι τέτοιο τελικά.

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς.

Ο "Μακεδονικός" Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του.

 Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της "Μακεδονίας" εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις…

Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας. Η «Μακεδονία» θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με μερικές από τις σπουδαιότερες δυνάμεις του κόσμου.

Η κυβέρνηση, ξεκίνησε να αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός μοντέρνου στρατού».





Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια