Πώς θα σπάσεις ένα σπυράκι σε 4 εύκολα βήματα!

Πώς θα σπάσεις ένα σπυράκι σε 4 εύκολα βήματα!



 Όταν πρόκειται για συμβουλές ομορφιάς πάντοτε θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι: «Δεν πρέπει να πειράζεις το δέρμα σου», «Θα πρέπει να φοράς αντηλιακό δείκτη προστασίας κάθε μέρα» και «Θα πρέπει να πίνεις πολύ νερό».

Αλλά, ανεξάρτητα από τις καλύτερες προσπάθειες των ειδικών να μας συμβουλέψουν, πολλοί άνθρωποι συχνά κάνουν ό,τι θέλουν. Και ενώ θα πρέπει να αφήνεις τα σπυράκια σου να φύγουν από μόνα τους ή στα χέρια κάποιου ειδικού, για να αποφύγεις τα σημάδια και τις μολύνσεις, δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό να κλείνεις ραντεβού με τον δερματολόγο κάθε φορά που θα εμφανίζεται κάποιο σπυράκι στο πρόσωπό σου.

Οπότε, τι θα πρέπει να κάνεις; Αν πρόκειται για σπυράκια που δεν έχουν το χαρακτηριστικό «άσπρο κεφαλάκι», η αισθητικός Renée Rouleau αναφέρει ότι θα πρέπει να τα αφήνεις στην ησυχία τους. Αλλά, αν πρόκειται για κάποιο σπυράκι που είναι ξεκάθαρα εμφανές το άσπρο κεφάλι του να προεξέχει(και μόνο όταν φαίνεται!), τότε μπορείς να το σπάσεις. Μάθε πώς να το κάνεις σωστά σε 4 εύκολα βήματα:

1. Προετοίμασε το δέρμα σου.
Είναι καλύτερο να το κάνεις αυτό πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ, έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει στη διάρκεια της νύχτας. Αρχικά, αφαίρεσε όλο το μακιγιάζ και πλύνε το πρόσωπό σου για να καθαρίσεις και την περιοχή με το σπυράκι. Έπειτα, πίεσε ελαφριά με ένα ζεστό(όχι καυτό), βρεγμένο βαμβάκι ή πετσέτα το σημείο για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει το δέρμα εκεί.

2. Πίεσε το δέρμα.
Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσεις ακόμα το χέρι σου αλλά ένα ειδικό εργαλείο που μοιάζει με νυστέρι και το χρησιμοποιούν οι δερματολόγοι για να σπάνε τα σπυράκια. Μπορείς να το βρεις και σε μαγαζιά με καλλυντικά και με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις ένα καθαρό άνοιγμα στο κέντρο του σπυριού.

Διάβασε ακόμα: Φυσική αποτρίχωση στο σπίτι με τη χρήση μίας ελαφρόπετρας



3. Πίεσε με τα δάχτυλά σου.
Αρχικά, κάλυψε τους δείκτες σου με ένα καθαρό ύφασμα και στη συνέχεια τοποθέτησέ τους στις άκρες του σπυριού και απαλά πίεσε μέχρι να απελευθερωθεί η μόλυνση. Σύμφωνα με τη Renée, λίγο αίμα και λευκό υγρό θα εμφανιστούν και είναι κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο. Αν ακόμα προσπαθείς να απομακρύνεις το λευκό κεφάλι του σπυριού μετά από τρεις προσπάθειες, δεν είναι ακόμα έτοιμο και θα πρέπει να σταματήσεις και να προσπαθήσεις πάλι την επόμενη ημέρα.

4. Εφάρμοσε μία τοπική θεραπεία το βράδυ.
Μόλις εξαφανιστεί το άσπρο κεφάλι του σπυριού, εφάρμοσε στο σημείο μία θεραπεία για να σταματήσεις οποιαδήποτε πρόσθετη μόλυνση.

Αυτά ήταν όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις. Αφού θα το σπάσεις, τουλάχιστον φρόντισε να το κάνεις σωστά.





 Πηγή: goddess.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια