4 ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα άδεια μπουκάλια αρωμάτων.

4 ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα άδεια μπουκάλια αρωμάτων.



Τα περισσότερα μπουκάλια αρωμάτων και κολώνιας είναι μικρά έργα τέχνης, σε βαθμό που λυπάσαι να τα πετάξεις.

Πώς μπορείς άραγε να τα χρησιμοποιήσεις ώστε να μην πιάνουν χώρο στο ντουλάπι και να γίνουν χρηστικά; Το Goddess.gr σου δίνει μερικές πρωτότυπες ιδέες για να υιοθετήσεις.

Μικρά ή μεγάλα, ότι σχήμα κι αν έχουν, τα μπουκαλάκια από τα αρώματα μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν! Ιδού μερικές προτάσεις για να διαλέξεις αυτές που προτιμάς.

Όμορφα διακοσμητικά στοιχεία
Με λίγη φαντασία μπορείς να μετατρέψεις τα μπουκάλια των αρωμάτων στα πιο εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία. Μπορείς για παράδειγμα να τα γεμίσεις με χρωματισμένο νερό (μια καλή ιδέα είναι το χρώμα ζαχαροπλαστικής) ή εναλλακτικά να τα ζωγραφίσεις ΄ξ και να κολλήσεις λίγες πούλιες ή κορδέλες. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε την ομορφότερη συλλογή.

Το πιο ιδιαίτερο βάζο λουλουδιών
Ένας από τους απλούστερους τρόπους επαναχρησιμοποίησης των μπουκαλιών από τα αρώματα και τις κολώνιες που έχουν τελειώσει είναι η μετατροπή τους σε μικρά βαζάκια για λουλούδια. Αφού τα ξεπλύνεις καλά, βγάλε το καπάκι του ψεκασμού και τοποθέτησε από ένα – δύο άνθη μέσα σε κάθε μπουκαλάκι ή όσα χωράνε στο στόμιο. Πρόσθεσε λίγο νερο κι έτοιμο! Προαιρετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένα λουλούδια.

Δώσε γεύση καλοκαιριού
Λίγη άμμος ή μικρό χαλίκι μέσα στο μπουκάλι δίνει μια καλοκαιρινή νότα και πινελιά. Μπορείς να το αφήσεις σκέτο για να διακοσμήσεις το χώρο σου ή να προσθέσεις κάποιο ψεύτικο λουλούδι που δε χρειάζεται πότισμα. Ιδέες και λύσεις υπάρχουν πολλές. Βασικός σου οδηγός είναι φυσικά η φαντασία.

Δοχείο για αρωματικό χώρου
Μια πολύ ωραία λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το μπουκαλάκι για να βάλεις μέσα ένα φυσικό αρωματικό – αποσμητικό χώρου που θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι οινόπνευμα, νερό, αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αναμειγνύεις δύο μέρη οινοπνεύματος και ένα μέρος νερό και προσθέτεις μερικές σταγόνες από το αιθ’εριο έλαιο της επιλογής σου. Προαιρετικά μπορείς επίσης να προσθέσεις τρίμμα από φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή ακόμη και αρωματικά φυτά όπως η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι ή η μέντα. Η επιλογή είναι στο χέρι σου.
Πειραματίσου μέχρι να βρεις το άρωμα που θα σου χαρίζει ηρεμία κι ευεξία κάθε στιγμή της ημέρας.




 Πηγή: goddess.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια