3 τρόποι να προλάβεις τη δημιουργία ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη!

3 τρόποι να προλάβεις τη δημιουργία ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη!




Ραγάδες: Τι μπορείς να κάνεις για να τις αποφύγεις

 3 τρόποι να προλάβεις τη δημιουργία ραγάδων κατά την εγκυμοσύνη
Οι ραγάδες αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο που ουσιαστικά πρόκειται για ζημιά συγκεκριμένων σημείων του δέρματος. Η περίοδος της εφηβείας και της εγκυμοσύνης αποτελούν τις πιο πιθανές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας, κατά τις οποίες μπορούν να προκληθούν οι συγκεκριμένες ουλές λόγω των απότομων αλλαγών του σωματικού βάρους που συμβαίνουν κατά τη διάρκειά τους.
Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένοι τρόποι, με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις σημαντικά στην πρόληψη της δημιουργίας τους, καθώς, αφότου προκληθούν, είναι δύσκολο να τις εξαφανίσεις.

Τακτική ενυδάτωση
Η ενυδάτωση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης κρίνεται απαραίτητη, καθώς η αλλαγή του σωματικού σου βάρους επηρεάζει το δέρμα σου και το κάνει πιο επιρρεπές στο «σπάσιμο» και τις ουλές. Γι’ αυτό, προσπάθησε ιδανικά να επιλέξεις μία κρέμα με βιταμίνη Ε ή/και αλλαντοΐνη, που είναι δύο στοιχεία, γνωστά για την ενυδατική τους δράση και τη συμβολή τους στην καλή υγεία του δέρματος.

Έλεγχος του βάρους
Κατά την εγκυμοσύνη, η πρόσληψη βάρους είναι ο,τι πιο λογικό και φυσιολογικό συμβαίνει στο σώμα σου. Όμως, όσο περισσότερο μπορείς να το ελέγξεις ώστε να μην ξεφύγεις πολύ στα κιλά, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να αποκτήσεις ραγάδες, γιατί η αυξομείωση του βάρους είναι μικρότερη.

Γυμναστική
Η γυμναστική μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των ραγάδων, καθώς έτσι βοηθάς το σώμα σου να προσαρμοστεί ευκολότερα στην αλλαγή του βάρους. Σαν επιπλέον θετικό έχεις το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψεις πιο γρήγορα στο σώμα και τα κιλά σου μετά τη γέννα.


Πηγή: mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια