Γλυκιά πατσαβουρόπιτα της τεμπέλας!

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα της τεμπέλας!





500 γρ φύλλα κρούστας
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
125 ml σπορέλαιο
250 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
1 μπέικιν
Σιρόπι
250 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες

Οδηγίες :

Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και χωρίς να τα πατάμε τα κάνουμε μπαλάκια.
Τα βάζουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και γλυκό κεράσι.




Δείτε το βίντεο προσεκτικά!




 Λογοτεχνικό περιβόλι!
Πηγή: foodaholics.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια