Δεν θα το πιστέψετε! Η μουσική βοηθά στο να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα… -Ποιο είδος μουσικής μουσικής όμως;

Δεν θα το πιστέψετε! Η μουσική βοηθά στο να ξεπεράσουμε το κρυολόγημα… -Ποιο είδος μουσικής μουσικής όμως;





Υπάρχουν πολλοί τρόποι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά  οι επιστήμονες εκτός από τη διατροφή και την ενυδάτωση, εντόπισαν μια νέα μέθοδο που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς!
Προέβλεψαν οτι η μουσική θα μπορούσε να δυναμώσει τον οργανισμό και έβαλαν τα ακουστικά στους εθελοντές που υποχρεώνοντας τους να ακούσουν διάφορα ακούσματα. Δύο ειναι τα ήδη που φαίνεται πως έχουν αντίκτυπο στο  ανοσοποιητικό σου σύστημα: Jazz και dance music!
Η ηχοχημεία  είναι μια επιστήμη που επικεντρώνεται στην επιρροή της έντασης των ηχητικών κυμάτων στα στερεά σώματα και έχει μελετηθεί ευρέως στην επίδραση που έχει και στον ανθρώπινο οργανισμό.Ήδη , από το  1869 ο Ντμίτρι Μεντελλέεφ μπορούσε να δει ότι οι ιδιότητες των στοιχείων ποικίλλουν περιοδικά καθώς ο ατομικός αριθμός αυξάνεται, οι ιδιότητες επαναλαμβάνονται σε ένα καταπραϋντικό ρυθμικό μοτίβο που μπορεί να σχηματίσει ένα funky beat
Οι επιστήμονες τώρα  πιστεύουν οτι αυξάνουν τα αντισώματα στο σώμα  και συμβάλουν στην μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Δεν είναι η νέα τρέλα, αλά μια μελέτη του  Πανεπιστήμιου του Sussex και του Ινστιτούτου Max Planck στη Γερμανία, το 2008 σχετικά με το πώς η μουσική επηρεάζει το ανοσοποιητικό.Δεν προτίμησαν μια χαλαρωτική μουσική, αλλά μια χαρούμενη, η οποία ενισχύει τη διάθεση του ακροατή.
Οι 300 συμμετέχοντες αφού  άκουγαν επί 50 λεπτά διάφορες μελωδίες  «χορευτικής μουσικής» είδαν μια σημαντική μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης σε σύγκριση με την ομάδα που άκουγε άλλο είδος μουσικής.Παρατήρησαν οτι η jazz ενισχύει την ανοσοσφαιρίνη Α. Οι εθελοντές σε μια μελέτη, άκουγαν ηχογράφηση από jazz μουσική και μετρήθηκαν τα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α πριν και μετά τη μουσική. Και τα επίπεδα αυτά αυξήθηκαν αρκετά αφού άκουσαν την μουσική.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Ronny Enk από το Ινστιτούτο Max Planck Institute , εξήγησε οτι μια θετική επίδραση από μια μελωδία, αλλάζει την ψυχολογία του ατόμου, μειώνεται το άγχος , το τονώνει και το έτσι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

 

Πηγή: medicalland.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια