ΥΛΙΚΑ
5 Αυγα
1 Ποτήρι ηλιελαιο
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι γ ο
χ εγω χρησιμοποιώ αλευρι ΜΑΝΝΑ
1/2ποτηρι κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτηρια ζάχαρη
3 ποτηρια νερο
ΓΛΑΣΟ
2 κουβερτουρες των 125
γραμ.
1 φλυτζανακι του καφέ
γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την
ζάχαρη με το ηλιελαιο. Στην συνέχεια προσθετουμε ένα ένα τ αυγα και μετά το
αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατεψει το μπεικιν και την βανίλια.
Τέλος το γάλα και το
κακάο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι,
βράζοντας την ζάχαρη με το νερό για 8 εως 10 λεπτά,και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρωνουμε μια φόρμα Ν 32 και βάζουμε μέσα το μειγμα.
Ψήνουμε σε
προθερνασμενο φούρνο στους 180 βαθμους C για 30 λεπτά.
Λιώνουμε την
κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και προσθετουμε σ αυτην το γάλα.
Όταν ψηθεί η
σοκολατοπιτα, την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιμένουμε με το κρύο
σιρόπι.
Στην συνέχεια απλώνουμε
ομοιομορφα το ΓΛΑΣΟ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Πηγή: ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
0 Σχόλια