Οι συνταγές για γλυκά με λιγότερη ή καθόλου ζάχαρη ή βούτυρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ειδικά στο διαδίκτυο.
Οι περισσότεροι από εμάς αναζητάμε ένα γλυκό που θα είναι νόστιμο αλλά χωρίς πολλές θερμίδες ή λιπαρά. Επίσης, επειδή ο χρόνος όλων είναι πολύτιμος, σίγουρα δεν θέλουμε να περάσουμε την μισή μέρα στην κουζίνα, φτιάχνοντας κρέμες και ψήνοντας παντεσπάνια.
Βρήκαμε λοιπόν ακόμα μία εύκολη συνταγή για γλυκό με τρία υλικά που γίνεται σε 10 λεπτά. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να περιμένετε να παγώσει η σοκολάτα.
Ας δούμε τι θα χρειαστείτε γι΄αυτό το σούπερ νόστιμο γλυκό:
Υλικά
700 γρ φιστίκια καβουρδισμένα
4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
400 γρ μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (προαιρετικά)
λίγη λευκή σοκολάτα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζετε τα φιστίκια στο multi και τα αλέθετε καλά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τριμμένα φιστίκια και το μέλι. Με το χέρι σας ( φορέστε γάντι) ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε λίγο ακόμα μέλι...
Βάζετε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη (δεν την τυλίγετε). Με έναν πλάστη ανοίγετε τη ζύμη στο σχήμα ενός τετράγωνου ταψιού και με πάχος όσο το δάχτυλό σας (περίπου).
Τη μεταφέρετε σε ένα ταψί, πιέζετε με την παλάμη σας τη ζύμη και στη συνέχεια αφαιρείτε την μεμβράνη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε την κουβερτούρα (αν θέλετε προσθέτετε φυτικό λάδι) και περιχύνετε περίπου τη μισή σοκολάτα πάνω από τη ζύμη φιστικιού. Κουνάτε το ταψί για να πάει παντού και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε μια άλλη λαδόκολλα και το ξαναβάζετε στο ταψί ανάποδα, ρίχνοντας την υπόλοιπη κουβερτούρα.
Αν θέλετε διακοσμείτε με λευκή κουβερτούρα πριν βάλετε το γλυκό ξανά στο ψυγείο για ακόμα μία ώρα.
Πηγή:mothersblog.gr
0 Σχόλια