Σας τελείωσε το serum σε μάτια και μαλλιά, ή δεν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε; Βάλτε έλαιο από σπόρους chia!

Σας τελείωσε το serum σε μάτια και μαλλιά, ή δεν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε; Βάλτε έλαιο από σπόρους chia!




Το έλαιο των σπόρων chia μπορεί να αποτελεί το μυστικό για ένα πιο νεανικό δέρμα.

Βάζουμε τους σπόρους chia στα smoothies μας ή τους προσθέτουμε στο γιαούρτι μας το πρωί. Οι σπόροι αυτοί αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας και πλέον ανακαλύψαμε ότι το έλαιό τους έχει απίστευτα οφέλη στο φούσκωμα του προσώπου, στην ομορφιά των μαλλιών και στην εξάλειψη των σακουλών κάτω από τα μάτια.

Τι είναι το έλαιο των σπόρων τσία;
Για την ακρίβεια, το έλαιο αυτό εξάγεται από τους σπόρους chia. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που δυναμώνουν το δέρμα, βιταμίνη Β3 και ψευδάργυρο, που βοηθά να ξεβουλώσουν οι πόροι. Είναι φυσικά ένα από τα πιο ελαφριά έλαια, οπότε απορροφάται γρήγορα από το δέρμα χωρίς να είναι λιπαρό. Εκτός αυτού, το λάδι αυτό περιέχει το υψηλότερο επίπεδο από αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε όλα τα λάδια, γεγονός που το κάνει και τόσο υγιεινό.

Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης του ελαίου chia;
Μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τον ερεθισμό, την ζημιά από την ακτινοβολία UV και ακόμα και να αντιμετωπίσεις τις επίμονες ατέλειες. Επίσης, η μεγάλη συγκέντρωσή του σε Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα πράγματι βοηθά στο χτίσιμο του κολλαγόνου, που αποτελεί κλειδί για τη διατήρηση της νεανικής λάμψης. Αλλά, το μεγαλύτερο όφελος του ελαίου των σπόρων τσία για το οποίο έχει γίνει και γνωστό βρίσκεται στο κομμάτι της ενυδάτωσης.

Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες τραβά το νερό στο σώμα σου μέσα στο δέρμα για να ενισχύσει τη συντήρηση των επιπέδων της ενυδάτωσης, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και ανακουφίζοντας ακόμα και την ξηροδερμία και το ξεφλούδισμα.

Πώς το χρησιμοποιείς;
Για να εξαφανίσεις τις ατέλειες: Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δύναμή του, το έλαιο των σπόρων τσία μπορεί να καθαρίσει γρήγορα τα ψεγάδια. Χρησιμοποίησέ το σαν μία τοπική θεραπεία εφαρμόζοντάς το στις ατέλειές σου με μία μπατονέτα. Απλώς άφησέ το να απορροφηθεί καλά προτού εφαρμόσεις άλλα προϊόντα έπειτα.

Για λαμπερά μαλλιά: H πρωτεΐνη και ο ψευδάργυρος αποτελούν άριστα στοιχεία για την υγεία των μαλλιών σου. Και το έλαιο των σπόρων τσία είναι πλούσιο και στα δύο. Εφάρμοσε δύο με τρεις σταγόνες στις παλάμες σου, τρίψε τες μαζί και πέρασε τα δάχτυλά σου από τα μαλλιά σου πριν το στάιλινγκ, για πρόσθετη λάμψη. Ή πρόσθεσέ το στα νωπά μαλλιά σου σαν ένα κοντίσιονερ που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Σαν ένα σέρουμ για τα μάτια: Το έλαιο των σπόρων τσία δυναμώνει φυσικά το δέρμα, οπότε, όταν εφαρμόζεται κάτω από τα μάτια, βοηθά στην εξαφάνιση των σακουλών, ενώ ταυτόχρονα θρέφει το λεπτό δέρμα. Απλώς βάλε μία σταγόνα από το λάδι αυτό κάτω από τα μάτια σου χρησιμοποιώντας τον παράμεσο 
και άφησέ το να κάνει όλη τη δουλειά.







     
                 













Πηγή: dgodess.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια