-Υποφέρετε από κράμπες όταν είστε στο κρεβάτι; Ανακαλύψτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές.

-Υποφέρετε από κράμπες όταν είστε στο κρεβάτι; Ανακαλύψτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές.





Αν παθαίνετε νυχτερινές κράμπες στα πόδια γνωρίζετε καλά πόσο ενοχλητικός είναι αυτός ο πόνος στο πόδι. Τη μια στιγμή κοιμάστε υγιείς και την άλλη ξυπνάτε με πόνο στο ένα ή και στα δύο πόδια.


Αυτές οι κράμπες μπορεί να κρατήσουν για ώρες, διαταράσσουν τον ύπνο σας και σας προετοιμάζουν για μια λιγότερο ευχάριστη μέρα λόγω της προβληματικής νύχτας.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε κι ενδεχομένως να εμποδίσετε τις επώδυνες κράμπες των ποδιών. Μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες θεραπείες μόνοι σας στο σπίτι! Αλλά πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία για τις κράμπες των ποδιών είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι αυτές οι κράμπες και γιατί συμβαίνουν.
Υποφέρετε από κράμπες όταν είστε στο κρεβάτι; Ανακαλύψτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.
Νυχτερινές κράμπες ποδιών
Σε όλους μας είναι απαραίτητος ένας καλός ύπνος για να μπορούμε να λειτουργούμε σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Αν ο ύπνος μας διακόπτεται αντιλαμβανόμαστε άμεσα τις συνέπειες. Ένα από τα προβλήματα που μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του ύπνου είναι οι μυϊκές κράμπες των ποδιών. Οι συσπάσεις των μυών στις γάμπες σας είναι ο λόγος που ξυπνάτε από τον πόνο και συχνά αισθάνεστε κουρασμένοι το πρωί.


Αιτία νυχτερινών κραμπών
Η αιτία των κραμπών δεν είναι ακριβώς γνωστή. Ίσως έχει να κάνει με εξαιρετικά ευαίσθητα και υπερενεργά νεύρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις γρήγορες συσπάσεις των μυών. Μερικές φορές, οι κράμπες προκαλούνται από την εντατική άσκηση, την κατανάλωση μικρής ποσότητας υγρών, την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ή λόγω κάποιας συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τις κράμπες στις γάμπες;
Η κατανάλωση μικρής ποσότητας υγρών, το αλκοόλ κι η εντατική άσκηση μπορούν να προκαλέσουν κράμπες στις γάμπες. Για να αποφύγετε τις κράμπες στις γάμπες μπορείτε να δοκιμάστε τα παρακάτω:
– Να πίνετε αρκετά υγρά (1,5 έως 2 λίτρα την ημέρα).
– Να πίνετε λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ.
– Προσπαθήστε να γυμνάζεστε λιγότερο εντατικά για ένα διάστημα και δείτε αν αυτό βοηθάει.
Υποφέρετε από κράμπες όταν είστε στο κρεβάτι; Ανακαλύψτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.
Επειδή η κράμπα συνήθως παρουσιάζεται ξαφνικά κατά τη διάρκεια του ύπνου ή όταν είμαστε μισοκοιμισμένοι, είναι μια πολύ ενοχλητική εμπειρία. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές ύπνου.

-ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΚΡΑΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΓΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ;

– Σκύψτε προς τα μπρος με τα χέρια σας στον τοίχο.
– Τεντώστε το πόδι σας προς τα πίσω, έχοντας το πέλμα και τη φτέρνα σας στο έδαφος. Παραμείνετε έτσι μέχρι να εξαφανιστεί η κράμπα. Ή τραβήξτε τα δάκτυλα των ποδιών σας προς το μέρος σας.
– Κάντε απαλό μασάζ στην επώδυνη περιοχή με κυκλικές κινήσεις.
– Βεβαιωθείτε ότι οι κουβέρτες και τα σεντόνια δε σφίγγουν το σώμα σας.
– Φάτε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα για να καταπραΰνετε την ενόχληση. Η μουστάρδα περιέχει οξικό οξύ που συμβάλλει στην παραγωγή της ακετυλοχολίνης και βοηθά ενάντια στις κράμπες.

Άλλα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους να αποφύγουν τις κράμπες στις γάμπες είναι:
– φοράτε καλά παπούτσια
– αλλάξτε θέση ύπνου, για παράδειγμα να κοιμάστε στο πλάι με τα πόδια ανυψωμένα
– κάντε μασάζ στο σημείο
– κάντε ζεστό μπάνιο
– κάντε ασκήσεις διατάσεων
– ξαπλώνετε με τα πόδια ανυψωμένα.
 


Πηγή:dailyholics.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια