Δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak κάνει λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη !

Δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak κάνει λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη !




Oι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στην Μεσόγειο Θάλασσα φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την Τουρκία, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak που στον τίτλο της κάνει λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το παραπάνω σχέδιο «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, ενώ μάλιστα παρουσιάζει χάρτες στους οποίους σημειώνει ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα φερόμενα ελληνικά σχέδια.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδιαίτερα κακή σχέση με την Αίγυπτο από το 2013, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Υπενθυμίζουμε πως στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής υπεγράφησαν οι παρακάτω συμφωνίες:

- «Κοινή Δήλωση» της 6ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου υιοθέτησαν οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

- Επιπλέον, υπογράφηκαν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας, μετά τις τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.

Οι συμφωνίες και τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφηκαν μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου:

- Διμερής Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης Ελλάδας-Αιγύπτου.

- Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα της Εκπαίδευσης.

- Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας.

- Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την Τεχνική Συνεργασία Τελωνείων.

- Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Φορέων Προώθησης Επενδύσεων (Enterprise Greece με αντίστοιχους φορείς Κύπρου-Αιγύπτου).

- Επιστολή Προθέσεων μεταξύ Egyptian Countryside Development Company ECDC και GKI Group of Companies (από Κύπρο) για συνεργασία στον Γεωργικό Τομέα.




 Το διαβάσαμε στο:  cyprustime.com & newsbomb.com.cy

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια