- Γνωρίζετε πόσο ύπνο χρειαζόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας;

- Γνωρίζετε πόσο ύπνο χρειαζόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας;


   


Έχουμε ακούσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα βιολογικά μας ρολόγια και πώς να σεβόμαστε τον κύκλο του ύπνου μας. Συνήθως, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι 7-8 ώρες είναι αρκετές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Ο ύπνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κοιμάσαι μετά από μια μακρά, σκληρή μέρα εργασίας. Ο υγιής ύπνος είναι πολύ σημαντικός για ξεκούραση και ανάκαμψη. Αλλά πόσες ώρες χρειαζόμαστε για έναν καλό ύπνο;

Η έλλειψη ύπνου

Πολλοί από εμάς περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να περάσουν καλά. Αλλά είναι καλύτερο να μην παραμελείται ο ύπνος για χάρη της διασκέδασης. Πρώτα απ «όλα, η στέρηση του ύπνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των μελλοντικών περιόδων ύπνου. Δεύτερον, αυτή η έλλειψη ύπνου έχει επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία μας.

Η έλλειψη αρκετού ύπνου αποδυναμώνει τον οργανισμό μας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Η έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης των ακόλουθων προβλημάτων και ασθενειών:

Εξάντληση
Κατάθλιψη
Μεταβολές στη λειτουργία των ορμονών
Καρδιαγγειακές παθήσεις
Πρόβλημα όρασης
Διαβήτης

Εκτός από όλα αυτά, ο κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά το σώμα και την εμφάνιση. Ως αποτέλεσμα, την αύξηση βάρους, οι κύκλοι κάτω από τα μάτια, η ωχρότητα και η κακή χροιά γίνονται πραγματικότητα. Αυτή η έλλειψη ύπνου οδηγεί επίσης σε έλλειψη συγκέντρωσης, μείωση της καθημερινής αποτελεσματικότητας και πρόωρη γήρανση.

Ηλικία και ύπνος

Η ηλικία δεν επηρεάζει μόνο την σωματική μας λειτουργία. Οι επιστήμονες έχουν καθιερώσει τη σχέση μεταξύ ηλικίας και του απαιτούμενου αριθμού ωρών για καλό ύπνο.

0-3 μήνες: 14-17 ώρες
4-11 μήνες: 12-15 ώρες
1-2 χρόνια: 11-14 ώρες
3-5 χρόνια: 10-13 ώρες
6-13 χρόνια: 9-11 ώρες
14-17 ετών: 8-10 ώρες
18-25 ετών: 7-9 ώρες
26-64 ετών: 7-9 ώρες
65+ έτη: 7-8 ώρες   
 Πηγή : aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια