Τέλος για την Ρι Τσουν Χι την «ροζ κυρία» από το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας!

Τέλος για την Ρι Τσουν Χι την «ροζ κυρία» από το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας!






Η 75χρονη Ρι θεωρείται κάτι σαν εθνικός ήρωας.

Με το ροζ κορεατικό της φόρεμα και το ευρύ χαμόγελο, η τηλεοπτική παρουσιάστρια Ρι Τσουν Χι είναι πασίγνωστη σε όλοκληρό τον κόσμο, αλλά μπορεί σύντομα να αποτελέσει παρελθόν καθώς το κανάλι KCTV της Βόρειας Κορέας, υπόκειται σε ένα... makeover.

Σύμφωνα με τo ABC, το κρατικό κανάλι σκοπεύει να βάλει στην άκρη τα παραδοσιακά, αυταρχικά στυλ αναφοράς για να βρει πιο σύγχρονους, διασκεδαστικούς τρόπους προκειμένου να μεταδίδει τις ειδήσεις στο κοινό του.

Η 75χρονη Ρι θεωρείται κάτι σαν εθνικός ήρωας ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στον τηλεοπτικό σταθμό της Κορεατικής Κεντρικής Τηλεόρασης το 1971.

Οι πολίτες της βόρειας Κορέας την έχουν δει να γελάει, να κλαίει και να κραυγάζει για περισσότερα από 40 χρόνια.

Είναι η γυναίκα που ανακοινώνει περιχαρής τις πυρηνικές δοκιμές του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και να θρηνεί τους θανάτους του πατέρα και του παππού του.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Βόρειας Κορέας όμως αναζητά πλέον νέους τρόπους να πει τις ιστορίες του κομμουνιστικού κράτους.

«Το κύριο σύνθημα της νέας εποχής του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι να καλύψουμε τον νέο αιώνα και τις τάσεις του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αλλαγή κατεύθυνσης έχει αντικατοπτριστεί στις παραγωγές προγραμμάτων», δήλωσε ο Κανγκ Ντονγκ Γουάν, ειδικός στον πολιτισμό της Βόρειας Κορέας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Dong-A στη Σεούλ.

Τα προγράμματα KCTV έχουν επίσης αρχίσει να περιλαμβάνουν πολύ περισσότερες αναφορές στον τομέα και εμπλοκή δημοσιογράφων με τους μέσους πολίτες, ανέφερε η ABC.

Παρά το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκε επισήμως το 2012, η ​​Ρι επιστρέφει πάντα για σημαντικές ανακοινώσεις.

Πηγή: reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια