-Πώς να φτιάξετε ένα ανάλαφρο και ταυτόχρονα γευστικό κέικ ινδοκάρυδου;

-Πώς να φτιάξετε ένα ανάλαφρο και ταυτόχρονα γευστικό κέικ ινδοκάρυδου;




Ένα πανεύκολο κι ελαφρύ κέικ!
Η συνταγή δίνει ένα εκπληκτικά αφρούγιο  κέικ που δεν σε λιγώνει καθόλου.



Υλικά:

Για το κέικ

    1 ποτ. λάδι (ή ½ λάδι-½ βούτυρο)
    1 ποτ. ζάχαρη
    5 μεγάλα αυγά
    2 ποτ. αλεύρι φαρίνα
    1½ ποτ. ιντοκάρυδο
    3 κ.γ. baking powder (μπέικιν πάουντερ)
    1 πρέζα αλάτι
    ½ ποτ. γάλα
    1 κ.σ. κονιάκ
    1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι

    1 ποτ. ζάχαρη
    1 ποτ. νερό
    1 κ.σ. κονιάκ

10′
Χρόνος Προετοιμασίας
25-30′
Χρόνος Ψησίματος
12-14


TIP:
Ως έχει το κέικ βγαίνει πολύ μαλακό, όχι όμως ιδιαίτερα γλυκό . Αν σου αρέσει να είναι καλά σιροπιασμένο, φτιάξε σιρόπι με 1 ½ ποτ. ζάχαρη – 1 ½ ποτ. νερό.
Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, μπορούμε να το φτιάξουμε κι από την προηγούμενη. Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό.

2. Νεκατώνουμε  λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη.

3. Από την ώρα που θα χογλάσει  χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία κι αφήνουμε για 5 λεπτά.

4. Όταν είναι έτοιμο θα δούμε ότι πέφτει κόμπο-κόμπο, σταγόνα-σταγόνα από την κουτάλα μας. Προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.

5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

6. Προσθέτουμε στο αλεύρι όλα τα υπόλοιπα στερεά υλικά (αλάτι, baking powder, ινδοκάρυδο).

7. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα,  γύρω στα 2 λεπτά.

8. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

9. Ρίχνουμε το κονιάκ και την βανίλια. Μετά χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά το μείγμα μας.

10. Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι…

11. …και το γάλα.

12. Ξεκινούμε και τελειώνουμε πάντα με το στερεό υλικό, άρα με το μείγμα από το αλεύρι στην προκειμένη περίπτωση.

13. Το μείγμα βγαίνει ρευστό, μην σας ανησυχεί. Όπως φαίνεται, δεν μένει μείγμα πάνω στο σύρμα του μίξερ όταν το σηκώνουμε όπως μπορεί να συμβεί με άλλα κέικ.

14. Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί μας κι απλώνουμε παντού με λίγο χαρτί κουζίνας.

15. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί.

16. Ψήνουμε για 25-30′ στους 175°C στις αντιστάσεις.

17. Με το που το βγάζουμε από τον φούρνο περιχύνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα…

18. …ή σιγά σιγά με πινέλο (προτιμότερο για πιο ομοιόμορφο σιρόπιασμα).

19. Απλώνουμε αμέσως με μπόλικο ιντοκάρυδο.

20. Αφήνουμε λίγες ώρες ή ένα βράδυ να πιει το σιρόπι, κάνουμε καφεδάκι κι απολαμβάνουμε!



 Πηγή: artemisrecipes.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια