Τι μπορεί να συμβεί αν τρώει κανείς 2-3 αυγά την ημέρα;

Τι μπορεί να συμβεί αν τρώει κανείς 2-3 αυγά την ημέρα;





Γύρω από τα αυγά και την καθημερινή τους... συμμετοχή στη διατροφή μας έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά.

Ποιες μπορεί να είναι οι θετικές επιπτώσεις αν επιχειρήσει κάποιος υγιής άνθρωπος να συμπεριλάβει στην ημερήσια διατροφή του 2-3 αυγά;

1. Αναπτύσσει έναν υγιή εγκέφαλο

Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν πολλή χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, ειδικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε νεογέννητα μωρά και έμβρυα. Όταν τα αυγά καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωσή τους βελτιώνει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη λειτουργία του μυαλού του μωρού.

2. Προστατεύει την υγεία των οστών

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και βελτιώνει την υγεία των οστών. Η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει συνεπώς τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης ή άλλων προβλημάτων των οστών. Η βιταμίνη D είναι παρούσα μόνο σε λίγους τύπους τροφής και γι' αυτό προκύπτουν ελλείψεις. Όταν οι άνθρωποι δεν εκτίθενται στον ήλιο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Κάποιος μπορεί φυσικά να πάρει την απαραίτητη βιταμίνη D τρώγοντας αυγά.

3. Αποτρέπει την έλλειψη σιδήρου

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα έλλειψης σιδήρου είναι η κόπωση και οι πονοκέφαλοι. Δύο μεγάλα αυγά, ωστόσο, περιέχουν 2 χιλιοστόγραμμα σιδήρου. Αν τρώτε συχνά αυγά, τα επίπεδα σιδήρου σας θα είναι σημαντικά υψηλότερα.

4. Προστατεύει την όραση

Οι κρόκοι αυγών είναι γεμάτοι λουτεΐνη. Πρόκειται γιαι ένα είδος καροτενοειδούς που αποτρέπει τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία της τύφλωσης. Η λουτεΐνη μπορεί επίσης να βρεθεί σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά απορροφάται πιο εύκολα από τους κρόκους αυγών. Οι κρόκοι αυγών περιέχουν επίσης αρκετή ζεαξανθίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

5. Οδηγεί σε απώλεια βάρους

Η κατανάλωση αυγών σας δίνει ένα αίσθημα που σας βοηθά να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, σας βοηθά να χάσετε βάρος. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες που αυξάνουν το επίπεδο ενέργειάς σας και αποτρέπουν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

Για όλα τα παραπάνω και πολλές ακόμη ευεργετικές ιδιότητες των αυγών, οι γιατροί τα συνιστούν από την παιδική ηλικία. Από την άλλη, για ειδικές περιπτώσεις ατόμων που έχουν θέματα με την καρδιά τους, τίθεται ο σχετικός περιορισμός, αφού τα αυγά θεωρούνται «καλός σύμμαχος» της κακής χοληστερίνης.

Σε κάθε περίπτωση, το να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το πόσα αυγά πρέπει να τρώτε την ημέρα ή την εβδομάδα είναι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση... 


Πηγή: dokari.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια